ADEM ŠUMAN (24) OSUMNJIČEN ZA UBISTVO U CENTRU SARAJEVA: Predao se policiji u pratnji advokata

S. MIŠLjENOVIĆ

31. 01. 2024. u 06:00

ZBOG sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u centru Sarajeva proteklog vikenda, uhapšen je Adem Šuman (24), kao i još dve osobe, saopšteno je iz MUP Kantona Sarajevo.

АДЕМ ШУМАН (24) ОСУМЊИЧЕН ЗА УБИСТВО У ЦЕНТРУ САРАЈЕВА: Предао се полицији у пратњи адвоката

Foto: MUP KS

Naime u nedelju, 28. januara, u kasnim večernjim satima dogodilo se ubistvo u kojem je život izgubio Faris Pendek (19) iz Sarajeva.

Prema nezvaničnim informacijama, Adem Šuman je iz automobila u pokretu pucao na "sitroen" u kojem se nalazio Pendek s još nekoliko osoba. Pendek je pogođen u gornji deo grudi. Hitna pomoć je došla na mesto događaja, ali, nažalost, nije uspela reanimirati mladića koji je bio teško povređen.

- Pod nadzorom postupajućeg tužioca, policajci su uhapsili Adema Šuman (24) iz Sarajeva, a koji je u prisustvu advokata došao u policijsku stanicu. Šuman je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubistvo - navode iz MUP Kantona Sarajeva.

Dodaju da zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pomoć učinitelju posle učinjenog krivičnog dela, uhapšeni su i E. G. (36) i M. S. (24), obojica iz Sarajeva, a koji su bili sa Šumanom zajedno u automobilu dok je pucao.

Motiv

NAKON pucnjave Adem Šuman je pobegao u nepoznatom pravcu. Motiv za pucnjavu bi, prema nezvaničnim informacijama, mogla biti svađa u saobraćaju.

- Osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP KS, a policijski službenici Uprave policije MUP KS, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, nastavljaju rad na ovom predmetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...