ČUVARI TRADICIJE: Godišnji koncert KUD "Rudar" u Ugljeviku dar za slavu (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

14. 01. 2024. u 19:14

Kulturno-umetničko društvo "Rudar" iz Ugljevika održalo je godišnji koncert, proslavljajući krsnu slavu Svetog Vasilija Velikog i 48 godina postojanja i rada.

ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ: Годишњи концерт КУД Рудар у Угљевику дар за славу (ФОТО)

Foto:V.Mitrić

Rezanje slavskog kolača bio je u hramu Svete Petke Paraskeve, u prisustu mnoštva članova i gostiju. Predsednik KUD-a "Rudar" Milan Lazić rekao je da se ugljevičkoj publici predstavilo šest ansambala i veterani.

- Nakon pauze izazvane korona virusom ponovo smo naše Ugljevičane obradovali koncertom - rekao je Lazić. - Nastavićemo tradiciju organizovanja letnjeg Festivala folklora, po kome je između ostalog, Ugljevik prepoznatljiv na kulturnoj mapi.

Kum slave načelnik Ugljevika Vasilije Perić čestitao je slavu i godišnjicu naglasivši da su članovi KUD-a "Rudar" čuvari tradicije ovog kraja i reprezenti Ugljevika i Republike Srpske. Perić je sugrađanima čestitao pravoslavnu Novu godinu i poželeo im dobro zdravlje, sreću, radost i nove uspehe.

On je najavio da će opština Ugljevik nastaviti da pomaže sve tri kulturno-umetnička društva koliko ih ima  u ugljevičkom kraju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)