OPTUŽEN IMAM IZ BIHAĆA: Republiku Srpsku nazvao "genocidnom tvorevinom"

S. MIŠLjENOVIĆ

07. 12. 2023. u 06:00

MUHAREM Štulanović, imam i profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, optužen je jer je Republiku Srpsku označio kao "genocidnu tvorevinu".

ОПТУЖЕН ИМАМ ИЗ БИХАЋА: Републику Српску назвао геноцидном творевином

foto islamski podjetnik jutubskrinšot

Optužnicu protiv njega je podiglo Republičko tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Banjaluci. Štulanoviću se na teret stavlja krivično delo povreda ugleda Republike Srpske i njenih naroda.

Kako se navodi, optuženi je 13. januara 2023. u verskom objektu - džamiji koja se nalazi u komplesku Islamskopedagoškog fakulteta u Ulici Žegarska aleja broj 14 u Bihaću i to u toku verskog obreda - džume namaza, koja se obavlja samo petkom, održao govor u trajanju od 24:24 minute u kom je između ostalog izjavio: "kao posledica da se stvori i napravi Republika Srpska, čije okoćenje slave 9. januara. Baš zbog te genocidne tvorevine koja se okotila i zaživela tog 9. januara u vidu genocidne tvorevine eReS".

- Govor je objavljen na "Jutjubu", istog dana, pod nazivom "okotilo se povampireno zlo" - stoji u optužnici.

Dodaje se da je Šultanović u govoru naveo i da nad samim Sarajevom slave genocidnu okotinu.

Kako stoji u optužnici on je u govoru rekao "Znači, braćo treba preduzeti sve što je u našoj moći, pa se tek onda osloniti na dragog Boga, na međunarodnu zajednicu i na nekog drugog...".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima