KURTIJEVA LOBISTIKINJA OPSEDNUTA FIKTIVNIM ORUŽJEM NA BALKANU: Kernsova sada istražuje vojne kampove u Srpskoj

Novosti onlajn

24. 11. 2023. u 11:42

BRITANSKA parlamentarka Ališa Kerns ponovo se dotakla teme oružja na Balkanu.

КУРТИЈЕВА ЛОБИСТИКИЊА ОПСЕДНУТА ФИКТИВНИМ ОРУЖЈЕМ НА БАЛКАНУ: Кернсова сада истражује војне кампове у Српској

Foto: Printscreen/Jutjub

Ovog puta, glavni britanski lobista za tzv. Kosovo i sve antisrpsko, reagovala je na optužbe koje stižu iz BiH, tačnije iz usta ministra odbrane u Savetu ministara Zukana Heleza koji je progovorio o navodnim "vojnim kampovima za obuku paravojnih formacija na teritoriji Republike Srpske".

- Veoma sam zabrinuta zbog izveštaja ministra odbrane Bosne i Hercegovine o 'paravojnim kampovima' u kojima se veruje da srpski i ruski ekstremisti prolaze obuku - napisala je ona na društvenoj mreži Iks.

Istakla je da će istražiti nove izveštaje, kao i da su Rogatica i planina Maglić među prijavljenim lokacijama na kojima su smešteni vojni kampovi.

Tužilaštvo BiH: Formirali smo predmet

Danas je Tužilaštvo BiH tim povodom formiralo predmet, potvrđeno je banjalučkim "Nezavisnim novinama".

- Nakon iznesenih medijskih navoda ministra odbrane u Savetu ministara Bosne i Hercegovine, Heleza, u Tužilaštvu BiH u Odseku za terorizam, formiran je predmet za koji je zadužen postupajući tužilac - rekao je za "Nezavisne" portparol Tužilaštva Boris Grubešić.

Prema njegovim rečima, u okviru predmeta, ministar će biti pozvan da da iskaz i prezentuje sve informacije, dokaze i činjenice kojima raspolaže.

- Podsećamo da sve institucije, nosioci funkcija, kao i građani imaju zakonsku obavezu da nadležnim institucijama prijave sva saznanja o počinjenim krivičnim delima kao i počiniocima - naveo je Grubešić.

Juče je na ministrove navode prvo odreagovao delegat u Domu naroda i zamenik predsedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost BiH Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević, rekavši da su posredi "notorne i gnusne laži sa ciljem da se ocrni Republika Srpska u očima međunarodne javnosti". 

U toku jučerašnjeg dana oglasila se i ruska ambasada u BiH, rečima da "Helez ne zaslužuje pravi komentar".

Saopštili su da se ne bi iznenadili ako bi se ministru odbrane u Savetu ministara Zukanu Helezu priviđali Rusi i u sopstvenoj kući.

- Apsolutno se nećemo čuditi ako se Helezu sutra budu priviđali Rusi ispod kreveta u njegovoj spavaonici. O tome dovoljno govori ova fusnota jer Helez ne zaslužuje pravi komentar. U to smo se uverili kada je posetio Ambasadu Rusije - rekli su iz ambasade Ruske federacije.

BONUS VIDEO: VUČIĆ O HOVENIJEROVIM IZJAVAMA - Ako je nešto u skladu sa ustavom tzv. Kosova, a što smo pregovarali

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove