PEDOFIL OSTAJE U HRVATSKOJ: Odbegli Ivica Mišković lociran u Zagrebu

S. MIŠLjENOVIĆ

22. 11. 2023. u 07:11

IVICA Mišković (64) iz Kaknja, koji je pobegao iz zgrade Osnovnog suda u Banjaluci 7. novembra, nakon što mu je izrečena presuda, od četiri godine zatvora zbog obljube devetogodišnje dvojčice, uspeo je da pređe u Hrvatsku i tamo je lociran.

ПЕДОФИЛ ОСТАЈЕ У ХРВАТСКОЈ: Одбегли Ивица Мишковић лоциран у Загребу

Foto: Fejsbuk/Stop pedofiliji

Budući da je reč o hrvatskom državljaninu Mišković neće biti izručen pravosuđu BiH, poručeno je iz Hrvatske.

- MUP Republike Srpske aktivno radi na lociranju navedenog lica od samog njegovog bekstva i u saradnji sa kolegama iz Hrvatske on je lociran u toj zemlji. O tome su obaveštene nadležne institucije, koje će preduzimati dalje mere u skladu sa međunarodnim sporazumima, jer se radi o licu koje je državljanin Hrvatske - rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Hrvatska policija je već obavestila MUP RS da je Mišković pronađen i lociran u Zagrebu, te da njegovo izručenje nije moguće.

Inače, odmah nakon raspisivanja međunarodne poternice za Miškovićem u martu prošle godine, Interpol Zagreb dostavio je obaveštenje da hrvatski državljanin, prema Ustavu Republike Hrvatske, ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, doneta u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom tekovinom EU, i da su o međunarodnoj poternici obavestili Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Propusti sudskih policajaca

DOSADAŠNjA istraga je pokazala da Mišković nakon presude nije bio vezan lisicama, i da su ga sudski policajci bez nadzora ostavili u kancelariji, što je on iskoristio i iskočio kroz prozor suda u Banjaluci. U tome je pokušala da ga spreči sudska policajka, koja je stajala na ulazu u sud, ali nije uspela.

Istaknuto je da je ukoliko žele da pokrenu ustupanje krivičnog gonjenja ili preuzimanje eventualnog postupka izručenja, neophodno je da nadležni pravosudni organ iz BiH stupi u kontakt sa Ministarstvom prvosuđa i uprave Hrvatske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima