ZBOG KORUPCIJE UHAPŠENO I OSAM CARINIKA I POLICAJACA RS: U akciji "Divič" lisice za 11 osoba, Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

17. 11. 2023. u 10:24

TUŽILAŠTVO Bosne i Hercegovine uputilo je Sudu BiH predlog za određivanje pritvora za 11 uhapšenih u akciji “Divič”, koji se terete za organizovani kriminal, krijumčarenje, zloupotrebe, davanje i primanje mita.

ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ УХАПШЕНО И ОСАМ ЦАРИНИКА И ПОЛИЦАЈАЦА РС: У акцији Дивич лисице за 11 особа, Тужилаштво БиХ затражило притвор

foto V Mitrić

Osam od 11 uhapšenih su policajci MUP Republike Srpske, carinici i granični policajci. Pritvor je predložen, kako se navodi, da bi se sprečili da ometaju istragu, prikrivaju dokaze i  utiču na svedoke ili saučesnike, ponove krivično delo ili dovrše započeto. Takođe, za deo osumnjičenih postoji i opasnost od bekstva, jer osim državljanstva BiH, deo uhapšenih ima i državljanastvo Republike Srbije.

Pritvor je zatražen za Miću Filipovića (49), Dragana Ostojića (56), Milutina Turkića Mikija (40), službenike Granične policije BiH Dragana Grgića Grgu (53) i Vida Ilića (59), policijske službenike MUP-a Srpske Gorana Milutinovića (44), Đuru Todorovića (25), kao i carinike Marinka Blagića Čoka (53), Lazara Nađevića (63), Tomu Dragića (59) i Slađana Stevića (49).

Osumnjičeni se terete za krivična dela organizovani kriminal, krijumčarenje, davanje i primanje dara i drugih oblika koristi, davanje i primanje mita, zlouporaba položaja ili ovlašćenja.

Ova organizovana grupa se tereti da je mesecima, za novčane naknade, nezakonito omogućavala prelazak motornih vozila preko granice, na teritoriju BiH i obratno u Srbiju - kažu u Tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)