POLICIJA RS RAZBILA ELEZOVU GRUPU: Na području Istočnog Sarajeva i Banjaluke uhapšeno 15 osoba

S. MIŠLjENOVIĆ

14. 11. 2023. u 17:00

U POLICIJSKOJ akciji "Kod", koja je danas sprovedena na području Istočnog Sarajeva i Banjaluke, uhapšeno je 15 osoba osumnjičenih kojima se na teret stavlja da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i promet drogom, čime su protivpravno stekli oko 2,75 miliona maraka.

ПОЛИЦИЈА РС РАЗБИЛА ЕЛЕЗОВУ ГРУПУ: На подручју Источног Сарајева и Бањалуке ухапшено 15 особа

Foto Glas Srpske

Uhapšeni se dovode u vezu sa poznatim kriminalcem Darkom Elezom, koji se nalazi u zatvoru u Srbiji na odsluženju kazne od 15 godina.

Akcija "Kod" je realizovana na osnovu dokaza i informacija prikupljenih na osnovu aplikacije "Skaj". Prema nezvaničnim informacijama, u akciji su uhapšeni: Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Boris Mitrović Gilmar, Emina Mašić, Dalibor Bambarez zvani Bambi, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić.

U Banjaluci je uhapšen Bojan Rističević, dok su ostali "pali" na području Istočnog Sarajeva.

Akcijom je obuhvaćen i Miljan Radonja koji se i ranije dovodio u vezu sa organizovanim kriminalom, a već duže vreme se nalazi u bekstvu i za njim je raspisana Interpolova poternica.

Organizovani kriminal

DARKO Elez je prošle godine, nakon priznanja krivice pred Sudom BiH, osuđen na 15 godina zatvora. Eleza terete za organizovani kriminal u vezi sa više teških krivičnih dela, među kojima su teška ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična dela počinjena u periodu od 2005. do 2009. Nakon nekoliko meseci u zatvoru u BiH prebačen je u Srbiju na odsluženje kazne jer mu je vraćeno ranije oduzeto državljanstvo Srbije. Elez je uhapšen u Srbiji krajem 2021. po Interpolovoj potenici i izručen je BiH.

Izvor blizak istrazi kaže da je Boris Mitrović zvani Gilmar bio na čelu sada već razbijene grupe i da je Gilmar čovek od poverenja Darka Eleza.

Iz PU Istočno Sarajevo je saopšteno da akciju sprovode zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske, a u saradnji sa EVROPOL-om.

- Po naredbama Okružnog suda Istočno Sarajevo i nadzorom OJT Istočno Sarajevo odrađeni su pretresi na 27 lokacija, na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banjaluke i Kantona Sarjevo. U akciji je uhapšeno 15 osoba - saopštila je PU Istočno Sarajevo.

Dodaju da je akcija usmerena na grupu koja se sumnjiči da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i drugo, te na taj način počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!