DODIK: Svojim mešanjem, Satler nas samo udaljio od pregovaračkog procesa

Novosti online

27. 10. 2023. u 20:13

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da stav Delegacije EU u BiH u vezi sa sedištem apelacionog odeljenja Suda BiH potvrđuje da u BiH ne može biti razgovora i dogovora sve dok neko spolja nameće stavove, svrstavajući se na jednu stranu.

ДОДИК: Својим мешањем, Сатлер нас само удаљио од преговарачког процеса

Foto: Srna

Na pitanje SRNE da prokomentariše mišljenje Delegacije EU da sedište apelacionog odeljenja treba da bude u Istočnom Sarajevu, Dodik je odgovorio da bi, ako Johan Satler ima neke dugove prema sarajevskim političarima, a očigledno ima, bilo dobro da račune prebijaju na nekom drugom mestu i na drugi način, ne uvlačeći Republiku Srpsku u to.

Činjenica je da su, rekao je Dodik, usled političke inferiornosti domaćih aktera, i Evropljani odlučili da glume Amerikance i određuju se o raznim pitanjima koja nisu u opisu njihovog delovanja.

- I umesto da im svi, bez obzira iz kog entiteta dolazimo i kojoj partiji pripadamo, kažemo da ne mogu da glume domaće političare sa evropskom adresom, u BiH se njihove izjave prenose nekritički i kao normalne. Tridesetogodišnja okupacija je očigledno ostavila ozbiljne posledice na mentalitet kako političara tako i medija, ali i ukupne javnosti - ukazao je Dodik.

Što se tiče zakona o Sudu BiH, Dodik je poručio Satleru da sebi osnuje Sud i određuje gde će biti apelaciono odjeljenje.

- Izjavom o tome da sedište treba da bude u Istočnom Sarajevu, a ne Banjaluci, Satler nas je udaljio od pregovaračkog procesa o zakonskim rešenjima koja se traže od BiH - naveo je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima