KRIMINALNA GRUPA PRODAVALA VOZAČKE DOZVOLE - VOŽNJU POLAGALI I STRANCI? Velika akcija policije i tužilaštva u Republici Srpskoj

Novosti Onlajn

13. 10. 2023. u 11:05 >> 11:05

U AKCIJI “Alter ego”, koju je izvela policija i Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske uhapšena je organizovana kriminalna grupa koja je od 2021. godine u više opština na istoku Republike Srpske, ali i Federacije BiH omogućavala kandidatima da bez polaganja vozačkih ispita dođu do vozačkih dozvola.

КРИМИНАЛНА ГРУПА ПРОДАВАЛА ВОЗАЧКЕ ДОЗВОЛЕ - ВОЖЊУ ПОЛАГАЛИ И СТРАНЦИ? Велика акција полиције и тужилаштва у Републици Српској

Foto: D. P.

Kako je saopšteno uhapšeno je osam osumnjičenih, među kojima su vlasnici i pojedini instruktori auto-škola, ali zaposleni u policiji i članovi komisija za polaganje. 

Kao vođa kriminalne grupe označen je Dalibora K., vlasnik auto-škole u Zvorniku, a kao prvi saradnik Miljana P. šefica Upravno-pravnog odeljenja Policijske uprave u Zvorniku, koja je ujedno bila i sekretar Komisije za polaganje vozačkih ispita.

Ova grupa se sumnjiči da je od kandidata uzimala od 1.200 do 4.000 konvertibilnih maraka, da bi bez lekarskog uverenja, pohađanja teorijske nastave i prve pomoći, ali i časova vožnje i uopšte pojavljivanja na polaganju položili ispite.

Sumnja se da je na ovaj način za samo dve godine više od sto vozača dobilo dozvolu, a trenutno se radi na utvrđivanju tačnog broja onih vozača koji su na ovaj način došli do vozačke dozvole.

Inače, bizarno je da su na ovaj način vožnju položili i dozvole dobili, kako kažu u tužilaštvu, nepismeni, odnosno kako je objašnjeno, veći broj stranaca, među kojima ima i migranata koji uopšte ne pričaju srpski, ali su platili i dobili vozačku dozvolu.   

Svim uhapšenima je određen pritvor zbog opasnosti da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze, te uticati na svedoke i ometati krivični postupak.

(Srpskainfo)

BONUS VIDEO: AKCIJA ARMAGEDON, UHAPŠENI PEDOFILI: Mamili decu preko Fejsbuka i Instagrama, zaplenjeni računari

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)