ORBAN: Odlični odnosi sa Srpskom, Budimpešta protiv upotrebe sankcija

Novosti online

02. 10. 2023. u 17:23

ODNOSI Mađarske i Republike Srpske su odlični i obje strane čine sve da ojačaju saradnju, istakao je mađarski premijer Viktor Orban.

ОРБАН: Одлични односи са Српском, Будимпешта против употребе санкција

Foto: EPA

- Mađarska se snažno protivi upotrebi sankcija u slučaju BiH i Srba u BiH koje zbog svoje kontraproduktivne prirode mogu dovesti do eskalacije tenzija - saopšteno je iz pres- službe mađarskog premijera nakon njegovog sastanka sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom.

Orban je na sastanku jasno stavio do znanja da je očuvanje stabilnosti zapadnog Balkana izuzetno važno za bezbednost Mađarske i EU, rekao je agenciji MTI portparol mađarskog premijera Bertalan Havaši.

Na sastanku je istaknuto da su odnosi Mađarske i Republike Srpske odlični i da se čini sve da se saradnja ojača, što se ogleda i u zajedničkim započetim projektima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)