LUKAŠENKO ZOVE DODIKA: Zvanični poziv predsedniku Republike Srpske da poseti Belorusiju

Novosti online

29. 08. 2023. u 18:30

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Palati Republike sa ambasadorom Republike Belorusije u BiH sa sedištem u Budimpešti Vladimirom Ulahovičem.

ЛУКАШЕНКО ЗОВЕ ДОДИКА: Званични позив председнику Републике Српске да посети Белорусију

Foto: V. Tripić

Dodik je upoznao ambasadora Belorusije sa političkom situacijom u Srpskoj, kao i o različitim mehanizmima pritisaka na Republiku Srpsku i pokušajima njene delegitimizacije.

Takođe, Dodik je istakao da je Republika Srpska institucionalno stabilna i da poštuje Ustav i Dejtonski mirovni sporazum, te istakao opredeljenost institucija Srpske ka očuvanju mira i stabilnosti.

Ambasador Ulahovič preneo je Dodiku poziv predsednika Republike Belorusije Aleksandra Lukašenka da zvanično poseti Belorusiju.

Dodik je izrazio uverenje da će odnosi Republike Srpske i Belorusije, zasnovani na čvrstom prijateljstvu i uzajamnom poverenju, biti dodatno unapređeni.

Sastanku je prisustvovao i počasni konzul Belorusije u BiH Nedeljko Elek.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!