POMAŽU S LJUBAVLJU: Slava ugljevičkog "Kola srpskih sestara"

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

04. 08. 2023. u 11:21

ČLANICE Kola srpskih sestara iz Ugljevika obilježile su danas krsnu slavu Svetu Mariju Magdalinu čije ime nose u Hramu Svete Petke Paraskeve, pri kojem deluju od 2009. godine.

ПОМАЖУ С ЉУБАВЉУ: Слава угљевичког Кола српских сестара

foto V Mitrić

Predsednica udruženja Anđa Srijemac rekla je da već punih 14 godina njihov rad se zasniva na dobročinstvu, ljubavi, razumevanju, poseti onima koji su bolesni i nemoćni.

- Svako naše malo je puno onima koji nemaju. Sve što činimo, činimo kao mironosice  u ime vere, nade i ljubavi. Ko pokuca na naša vrata bude primljen, tople ruke ga dočekaju -naglasila je Srijemac.

Kum slave od kako postoji ovo udruženje je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je u čestitki zahvalio članicama Kola srpskih sestara za sve što čine na očuvanju vere, tradicije i običaja, kao i ljubavi koju iskazuju prema rodu, veri i otadžbini.

- Članice Kola srpskih sestara, u našem gradu i kraju, sabrale su se pre 14 godina na temelju Hristove ljubavi, odakle, neprestano, deluju pružajući pomoć onima kojima je najneophodnija. Zavičaj prati, poštuje njihova dela, podržavamo i pomažemo njihov rad i to ćemo, zdušno, činiti još više i još bolje - rekao je Perić.

Posebnu zahvalnost Perić je iskazao episkopu zvorničko-tuzlanski Fotiju, koji podržava ove humanitarke, kao i Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj i Crvenoj opštini Ugljevik koji ih kako kaže drže u svom krilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!