FESTIVAL KLASIČNE MUZIKE: Trebinjska pijaca u notama klasične muzike

D.Curać

09. 08. 2023. u 05:00

GALA koncertom u amfiteatru Hercegovačke Gračanice, u Trebinju je počeo peti festival klasične muzike - Music&More Summerfest, koji okuplja priznate profesore, kompozitore, dirigente i studente klasične muzike iz celog sveta.

ФЕСТИВАЛ КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ: Требињска пијаца у нотама класичне музике

D. Curać

Koncert na Hercegovačkoj Gračanici ispunio je očekivanja publike koja je i ove godine prisustvovala u velikom broju, baš kao i mini-koncert na čuvenoj trebinjskoj pijaci. Tatjana Ranković, osnivač i direktor festivala kaže da je Trebinje i ove godine pokazalo veliki interes za note klasične muzike.

- Okupili smo muzičare iz 21 zemlje, sa četiri kontinenta, koji su oduševljeni i uživaju ne samo u onom što rade već i u celom ambijentu. Naš kocert na pijaci tradicionalno organizujemo kao znak dobrodošlice - kaže Rankovićeva.

Kompozitor Jonel Petroj već pet godina učesnik je ovog festivala, a posebno je fasciniran trebinjskom publikom koja uživa u delima klasične muzike.

- Ja sam bio fasciniran i prvi put kada je našem koncertu u amfitetru prisustvovalo 500 ljudi, koji su istinski uživali u klasičnoj muzici. Tako je i sada - istakao je Petroj.

Kulturno leto

FESTIVAL klasične muzike je otvorio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je istakao da on predstavlja jedan od glavnih stubova "Trebinjskog kulturnog leta".

- Ovakve manifestacije obogaćuju kulturni život Trebinja, ali su i inspiracija za naše talente i kreativce - rekao je Ćurić.

Gosti iz celog sveta imaju reči hvale za festival u Trebinju, posebno za publiku. Upravo to je jedan od razloga što svake godine dolazak najavljuju poznata imena klasične muzike.

Festival klasične muzike u Trebinju traje do. 14 avgusta, a koncerti će biti priređivani na raznim lokacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)