PRESUDA ZA UBISTVO U GACKU: Blizance izbo nožem, jedan preminuo, osuđen na devet godina zatvora

S. MIŠLjENOVIĆ

21. 06. 2023. u 18:22

DRAGOMIR Kovač (29) iz Gacka osuđen je u Okružnom sudu u Trebinju na devet godina zatvora jer je nožem izbo braću blizance Đorđa i Bogdana Govedaricu, a Bogdan je preminuo u UKC RS nekoliko dana nakon ranjavanja.

ПРЕСУДА ЗА УБИСТВО У ГАЦКУ: Близанце избо ножем, један преминуо, осуђен на девет година затвора

Foto: Piksabej

Kovač je nepravosnažnom presudom oglašen krivim za pokušaj teškog ubistva, budući da je medicinsko veštačenje pokazalo da je Bogdan preminuo usled komplikacija izazvanih infekcijom virusa korona.

U presudi se navodi da je Kovač kuhinjskim nožem, sa oštricom dugačkom 17,5 centimetara, Bogdanu naneo 11 uboda u stomak, grudni koš, vrat i ruku, dok je njegov brat Đorđo zadobio tri rane. Zločin se dogodio 29. januara 2022. u Gacku, nedaleko od kuće optuženog. U presudi se navodi da su Kovačeva sposobnost da shvati značaj svog dela i mogućnost da upravlja svojim postupcima bile bitno smanjene. Bio je pod dejstvom alkohola i u krvi mu je izmereno 1,58 promila, dok je u urinu utvrđeno prisustvo od 2,61 promil alkohola.

- Prilikom boravka u kafiću u Nevesinju Kovač je došao u verbalnu raspravu sa Đorđom Govedaricom. Njihov fizički sukob sprečili su radnici ugostiteljskog objekta. Dok su se vraćali ka Gacku nastavili su komunikaciju preko mesindžera. Đorđo je u 2.22 časa porukom zakazao njihov fizički obračun rečima: "Aj izađi pod kuću", što je optuženi Kovač prihvatio - navodi se u presudi.

Snosi i troškove

U IZREČENU kaznu Kovaču je uračunato vreme provedeno u pritvoru od 29. januara 2022, a odlukom suda u pritvoru će ostati do pravosnažnosti presude. Kovač je dužan i da plati troškove postupka u iznosu od 8.653 KM, dok je oštećena porodica Govedarica sa imovinsko-pravnim zahtevom upućena na parnicu.

Kovač je izašao na dogovoreno mesto, gde je Đorđo došao automobilom "mercedes", a s njim su bili Bogdan Govedarica i Milan Mirić.

- Braća su izašla iz vozila i krenula prema Kovaču. Đorđo ga je udario šakom, usled čega je Kovač pao na tlo. Braća su nastavili da ga udaraju rukama po telu kada je optuženi, u međusobnoj tuči, kuhinjskim nožem, koji je doneo sa sobom, zadao 11 ubodnih rana Bogdanu i tri rane Đorđu - piše u presudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima