DODIK O SEĆANJU NA HOLOKAUST: Srbi i Jevreji bratski narod po stradanju

Novosti online

26. 01. 2023. u 21:17

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su Srbi i Jevreji bratski narod po stradanju, te istakao značaj obeležavanja sećanja na to stradanje kako bi bila sprečena revizija istorije.

ДОДИК О СЕЋАЊУ НА ХОЛОКАУСТ: Срби и Јевреји братски народ по страдању

Foto: Tanjug

- Važno je da se okupimo i u okviru Jevrejskog centra u Banjaluci i evociramo uspomene na strašne zločine koji su obeležili civilizaciju i masovno stradanje Jevreja - rekao je Dodik.

Izrazio je Dodik zadovoljstvo, što Dan sećanja na žrtve Holokausta svake godine poprima sve veći obim, imajući u vidu da mnoge retrogradne strane koje su bile na strani zločina danas pokušavaju da nametnu neke druge vrednosti.

Dodik je dodao da je Holokaust stradanje kakvo u istoriji nije zabeleženo, te podsetio da su i Srbi po istoj matrici na prostoru bivše Jugoslavije, ali i šire, stradali samo zato jer pripadaju jednom narodu, slično kao što je to bilo i sa Jevrejima.

Predsednik Srpske je istakao da oni koji su počinili ili bili na strani tog zločina Holokausta ili njihovi potomci danas pokušavaju da pišu neku drugu istoriju o tome ili neke svoje slične aspiracije iz prošlosti na način koji njima odgovora.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)