NAJVIŠE BI POMOGAO BOSNI KADA BI OTIŠAO: Šmit je zlonamerna neznalica i ponaša se kao neki okupacioni guverner

Novosti online

26. 01. 2023. u 15:34

ISTORIČAR Aleksandar Raković ocenio je da se Kristijan Šmit najnovijim izjavama o Danu Republike Srpske - 9. januaru pokazao kao zlonamerna neznalica koja selektivno tumači događaje i činjenice, a pri tom se ponaša kao neki okupacioni guverner.

НАЈВИШЕ БИ ПОМОГАО БОСНИ КАДА БИ ОТИШАО: Шмит је злонамерна незналица и понаша се као неки окупациони гувернер

Foto: Printskrin FTV

Raković je za Srnu napomenuo da je 9. januar datum kada je ustanovljena Republika Srpska da bi se izbegle žrtve, a da je 1. mart, koji slavi FBiH, dan kada je ubijen srpski svat na sarajevskoj Baščaršiji i podneta srpska žrtva.

- Muslimani u Sarajevu i dalje slave taj dan kada su naneli potpuno nedužnu žrtvu srpskom narodu. Ali ne možemo očekivati od Šmita da nepristrasno i neselektivno tumači činjenice, jer je posao upravo tog takozvanog visokog predstavnika, da podriva u BiH, a ne da donosi odluke koje bi vodile do smirivanja situacije - rekao je Raković.

Prema njegovim rečima, sve što je Šmit uradio do sada u BiH jeste podrivanje i sejanje jabuke razdora.

- I s tim u vezi je i ta njegova poruka da 9. januar ne može da se slavi sledeće godine kako se slavi. E, mi ćemo još svečanije slaviti 9. januara nego što smo slavili ove godine. On na to ne može da utiče i neka ne pokušava! Ili on možda ima nameru da izazove neko novo nasilje? - pita Raković.

TV Pink fotoskrin

On je ocenio da se Šmit ponaša kao da je neki okupacioni guverner.

- Ali, u svakom slučaju, njegovi verbalni nastupi pokazuju da se radi o civilizacijski nedorasloj osobi. Da ne koristim teže reči. Ali on je u civilizacijskom smislu potpuno nedorasla osoba - rekao je Raković.

On je istakao da bi Šmit najviše učinio za BiH kada bi otišao, ali da to neće učiniti, zbog toga što "prima ogromne pare".

Raković kaže da Šmitovi motivi "nisu nikako dobronamerni, nego su verovatno povezani i sa ogromnom platom koju u BiH prima i zbog koje neće raditi na tome da se problemi rešavaju".

- Jer ako se problemi rešavaju, onda nema ni potrebe za takozvanim visokim predstavnicima. Prema tome, Šmit će nastaviti da podriva i seje razdor u BiH, a mi ćemo 9. januar slaviti još svečanije - rekao je Raković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu