NAVIJAČIMA ZVEZDE 19 GODINA ZATVORA: Sud u Bijeljini doneo presudu za tuču u kojoj je 2018. ubijen Aleksandar Pantić

S. M.

07. 10. 2022. u 22:07

OSNOVNI sud u Bijeljini osudio je 13 navijača Crvene zvezde na ukupno 19 i po godina zatvora zbog učestvovanja u tuči, u kojoj je brutalno ubijen navijač Partizana Aleksandar Pantić iz Bijeljine 2018. godine.

НАВИЈАЧИМА ЗВЕЗДЕ 19  ГОДИНА ЗАТВОРА: Суд у Бијељини донео пресуду за тучу у којој је 2018. убијен Александар Пантић

Osumnjičeni za tuču/Aleksandar Pantić, Foto TV K3/Fejsbuk

Kako je potvrđeno iz Suda, svim optuženima je izrečena kazna od po godinu i po dana zatvora. Osuđeni su Miroslav Gavrić, Stefan Lazarević, Milan Milinković, Nikola Milinković, Dušan Radovanović, Ognjen Jeremić, Mile Lukić, Nikola Pejić, Bojan Radivojević, Borislav Ilić, David Sandić i Aleksandar Petrović.

Ista kazna naknadno je izrečena i Nemanji Mičukiću, protiv koga je vođen odvojen postupak jer određeno vreme nije bio dostupan. Optužnicom je obuhvaćeno 14 navijača, a jedan od njih se i dalje nalazi u bekstvu i nedostupan je istražnim organima.

- Sud je oštećene M. P., D. P. i D. P. sa imovinsko-pravnim zahtevom uputio na parnicu.

Protiv navedene presude dozvoljena je žalba Okružnom sudu u Bijeljini - saopštio je Osnovni sud.

Zločin u kojem je ubijen Pantić se dogodio 15. septembra 2018. na parkingu ispred hotela "Sveti Stefan" u Dvorovima kod Bijeljine. U presudi se navodi da se radilo o dogovorenoj tuči između navijača Crvene zvezde i Partizana. Motiv za obračun je bio grafit koji su navijači Crvene zvezde iscrtali na zidu u krugu Gimnazije "Filip Višnjić", a koji su navijači Partizana prekrečili. Dogovorena je tuča, ali su navijači Zvezde sa sobom poneli motke, držalice, letve i slično.

- Kada su došli na prostor ispred hotela navijači Crvene zvezde raspodelili su se po grupama. Jedna grupa je stala na vidno mesto na parkingu, dok su se ostali sakrili u nezavršeni deo hotela, tako da nisu bili vidljivi i skriveni su čekali dolazak navijača Partizana - navodi se u presudi.

Dodaje se da su, po dolasku suparnika, grupe krenule jedna prema drugoj.

- Zapaljena je i baklja i došlo je masovne tuče u kojoj je Pantić zadobio povrede glave, sa prelomima kostiju lobanje i razorenjem mozga od kojih je preminuo na putu za Klinički centar Srbije - navodi se u presudi.

ŽALBENO ROČIŠTE NIJE ODRŽANO

ZA ubistvo Pantića su prvo bili optuženi Marko Zarić Čupo i Petar Bujinović iz Bijeljine koji su, u nedostatku dokaza, nepravosnažno oslobođeni krivice. Prvostepena presuda im je izrečena 2020. i tužilaštvo je uložilo žalbu. Predmet protiv Zarića i Bujinovića se nalazi pred Vrhovnim sudom RS, ali žalbeno ročište još nije održano, ni zakazano. Prema optužnici, Zarić je pesnicom udario Pantića u glavu, usled čega je on pao na asfalt. Potom su ga zajedno udarali po glavi držalicom i motkom, nanevši mu višestruke povrede. Pantićeve povrede u optužnici su opisane u 330 reči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći