SA RS SE NE SME KALKULISTI: Dodik - Srpska je izvor slobode i neupitna

Tanjug

02. 07. 2022. u 00:27

SA Republikom Srpskom se ne sme kalkulisati jer je ona izvor slobode, ali i neupitna, poručio je danas predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik u Gradišci.

СА РС СЕ НЕ СМЕ КАЛКУЛИСТИ: Додик - Српска је извор слободе и неупитна

Foto: Printskrin/RTRS

- Ne smeju biti zaboravljeni oni koji su stvarali Republiku Srpsku iz tadašnjeg vojnog i političkog vrha jer nikada nisu kalkulisali sa njom. Zato je veoma važno ko će voditi Republiku Srpsku i da nas u narednom periodu prihvate kao realnost - rekao je Dodik posle sednice stranačkog Glvnog odbora na kojoj je predložen za kandidata za predsednika Republike Srpske na predstojećim Opštim izborima u BiH, 2. oktobra.

On je rekao da SNSD mora ljudima pružiti osećaj sigurnosti i mira. Dodik je napomenuo da je veoma važna i podrška koalicionih partnera jer će Republika Srpska u narednim godinama morati da donosi važne odluke, ali i da shvati realnost.

- Radićemo za dobrobit svih ljudi na ovim prostorima i sigurno je da se nećemo odreći principa Dejtonskog mirovnog sporazuma i prava koje je stekla Republika Srpska - naveo je Dodik.

On je rekao da očekuje ubedljivu izbornu pobedu SNSD-a i koalicionih partnera. Istakao je da Republika Srpska mora da nastavi saradnju sa Srbijom, Rusijom, Kinom, Hrvatskom, Mađarskom, ali i svim dobronamernim partnerima iz međunarodne zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)