PRE ravno 24 godine, Srbija je bila zemlja heroja. Junak je bio ceo jedan narod - i vojska i civili. U odbrani od NATO agresije, posebno mesto u srcima našeg naroda pripada pilotima Ratnog vazduhoplovstva, čija je borba sa višestruko nadmoćnijim i opremljenijim neprijateljem imala epski, zavetni duh. Jedan od njih je i potpukovnik-pilot Petar Milutinović, koji je sećanje na te teške i junačke dane, prvi put u javnosti, baš za "Večernje novosti", ispričao krajem marta 2016. godine.

Soko sa Kalinovika

27.03.2023. 21:43

To su Heroji o kojima trebaju djeca da uce u skolama, kako se voli, postuje i brani otadzbina. Vjecna Slava i hvala poginulima.

Stojan

29.03.2023. 06:03

Dragi Grofe, Sve pohvale i postovanje Tebi, i drugarima Tvojim, na iskazanoj vrhunskoj neustrasivosti,hrabrosti i junastvu. A kad se jos zna, da ste svesno ulazili u letelice koje unapred nisu bile ispravne, niti vam omogucavale da zlotvorima pokazete svu svoju vestinu ratovanja u vazduhu,to je apsolutno kruna PATRIOTIZMA i svetli primer kako se brani svoja otadzbina. Usli ste zasigurno u istoriju svoga naroda za svagda, isto kao i oni odvazni piloti sa zemunskog aerodroma, onog jutra 6. Aprila 1941. Nazalost, bili ste zrtve pohlepnih generalisimusa koje je rezim sa Dedinja besprizorno stancovao i karijerista svih vrsta, koji su sve radili u korist stete svoje zemlje I naroda. Dobili ste zasluzenu kartu u srpsku slavu, a oni, u -nepovratni zaborav!