NATO LOBISTI SMETA SPOMENIK UBIJENOJ DECI: Austrijanac Ginter Felinger traži da se sa Tašmajdana ukloni spomen-obeležje Milici Rakić

Boris Subašić

14. 03. 2023. u 11:30

AUSTRIJSKI ekonomista Ginter Felinger, albanski lobista i predsednik nevladinih organizacija za proširenje NATO-a, uputio je putem "Tvitera" poziv da se sa Tašmajdana ukloni spomenik trogodišnjoj Milici Rakić, posvećen svoj deci Srbije koja su poginula kao žrtve agresije Alijanse na Srbiju 1999. godine.

НАТО ЛОБИСТИ СМЕТА СПОМЕНИК УБИЈЕНОЈ ДЕЦИ: Аустријанац Гинтер Фелингер тражи да се са Ташмајдана уклони спомен-обележје Милици Ракић

tviter Ginter Fehlinger

Uz fotografiju spomenika "Bili smo samo deca", koji su podigle 2000. "Večernje novosti", bivši činovnik EU je napisao:

"Dokle god Srbi, pa čak i neki austrijski političari ekstremne levice i desnice podržavaju takvo mrsko izvrtanje činjenica, jasno je da Austrija i Srbi ostaju kolevka evropskog antiamerikanizma i antinatovskog raspoloženja. Pozivam da se ovaj spomenik odmah ukloni".

tviter Ginter Felinger

Felingerova morbidna objava

- Neverovatno je da se neko usuđuje da dira u mrtvu decu - duboko emotivno je reagovao Avram Izrael, načelnik beogradskog Centra za obaveštavanje i uzbunjivanje tokom NATO agresije. - Samo neka pokuša da skloni spomenik našoj maloj Milici "najboljem đaku nebeske škole", naići će na mene. Imam sedamdeset godina ali ću rado isprašiti tu budalu ako pokuša da ga dirne. Ali pitanje je da li je taj Austrijanac zaista samo budala. Bojim se da je reč o nečemu ozbiljnijem, da ga neko plaća da provocira. U tom slučaju imamo posla sa opasnom i nastranom organizacijom.

Felinger je, prem dostupnim podacima, 55-godišnji ekonomista, otac dvoje dece, konsultant za investicije u Albaniji, Crnoj Gori, Kosovu, Severnoj Makedoniji, Moldaviji i u Ukrajini, gde je živeo od 2016. do izbijanja rata. Predsednik je austrijskih nevladinih organizacija "Crna Gora ide u Evropu", "Udruženje za članstvo Crne Gore u EU", "Austrijskog komiteta za proširenje NATO za Kosovo, Ukrajinu, BiH".

On ne izgleda kao militarista, već kao bezlični činovnik sa naočarima debelih okvira, ali provokativne i uvredljive poruke na društvenim mrežama, praćene autoportretom sredovečnog muškarca sa grimasom, predstavljaju ga kao agresivnog egzibicionistu. O tome svedoči tvit sa Trga republike: "Žao mi je što nisam bio dovoljno hrabar da donesem zastavu Kosova u Beograd i podignem je na Trgu republike, jer sam se plašio da bi me srpski ekstremisti mogli prebiti. Sledeći put ću ga doneti i podići! Ali sledeće godine, marta 2024. Srbija će ionako priznati Kosovo!"

Pre ove poruke je napravio morbidni jutjub-snimak kraj groba Zorana Đinđića, u kome optužuje ruskog predsednika Putina da je organizovao ubistvo srpskog premijera! Čovek koji više puta potegne put iz Beča u Beograd samo da bi provocirao Srbe i Ruse ne deluje uravnoteženo, pa smo pomislili da tražimo komentar psihijatra ili psihologa. Utoliko pre što Felinger dira u najveći tabu ljudske civilizacije, uspomenu na nedužnu mrtvu decu. Takvo nešto se nije dešavalo u Evropi od Drugog svetskog rata i genocidnih programa Trećeg rajha i njegovih satelita. S druge strane Felinger ne izgleda kao da ga pokreću emocije, već provocira hladnokrvno i cinično.

- On smišljeno napada mrtvu devojčicu koja je simbol stradanja cele srpske mladosti u NATO agresiji, što jeste čin koji ukazuje na osobu sa poremećenom moći rasuđivanja, ali kada diplomata vidi da takav pojedinac dobija medijski prostor, odmah posumnja da je reč o predstavniku neke organizacije sa bolesnim namerama i usmerenjima - kaže Živadin Jovanović, nekadašnji ministar spoljnih poslova SRJ. - Pojava ličnosti koju šalje takva organizacija svedoči da agresija NATO-a nije bila neki mali rat protiv SRJ, već rat protiv Evrope, u kome su razorene temeljne tekovine i vrednosti njene civilizacije. Iz poziva da se ukloni spomenik četvorogodišnjoj devojčici koju je ubio NATO vidi se da taj rat protiv evropske civilizacije nije završen, a da njegovi inicijatori i dalje vide Srbiju kao protivnika. Provokacije su smišljene da bi se izazvala emotivna i nagla reakcija građana, posle čega bi Srbi ponovo bili okrivljeni za agresiju. Taj scenario dobro poznajemo.

PROVOKATOR

FELINGER sugeriše tviterašima da je Srbija opasna varvarska zemlja, ali da njega niko ne sme da dirne, jer je neustrašivi građanin Evropske unije, maltene "viša rasa": "Nikoga ne pozivam da podražava posetu Beogradu prateći moje korake, javnim objavama, tvitovima i video-zapisima. To je potencijalno opasno! Ja sam srećom građanin EU iz Austrije, javna ličnost i veliki momak u lepom odelu, nijedan srpski ekstremista me nikada neće dirati".

METRO - ZA PRIZNAVANjE KOSOVA

DANAS sam bio u predgrađima Beča gde najveći broj stanovnika ima balkansko poreklo. Mi imamo oko 350.000 Srba u Austriji koji vole da žive ovde i mi volimo njih. Ovde, takođe, postoji metro, a zašto ga ne bi bilo i u Beogradu? Predlažem da EU plati metro u Beogradu u zamenu za priznavanje Kosova - napisao je Felinger juče na "Tviteru".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri