NIŠLIJE MARJAN VASIĆ I VLADIMIR STOJKOVIĆ, KONOBARI ZA PRIMER: Od bakšiša odvajaju za bolesnu decu

J. ĆOSIN

09. 01. 2024. u 19:00

KONOBARI Vladimir Stojković i Marjan Vasić, iz Niša, od bakšiša koji dobiju u kafani gde rade, već godinu dana odvajaju za pomoć onima kojima je potrebna. Svakog radnog dana, na kraju smene njih dvojica podele bakšiš od koga četvrtinu ili polovinu ostave u kutijicu na šanku, pa na kraju meseca odluče kako će i kome pomoći.

НИШЛИЈЕ МАРЈАН ВАСИЋ И ВЛАДИМИР СТОЈКОВИЋ, КОНОБАРИ ЗА ПРИМЕР: Од бакшиша одвајају за болесну децу

foto: J. Ć.

Mesečno uspevaju da sakupe od 30.000 do 40.000 dinara, a trenutno prikupljaju novac da kupe stolicu za trudnice za Ginekološko-akušersku (GAK) u Nišu.

- Znamo da ne možemo da pružimo mnogo, ali želimo da damo dobar primer. Za stolicu u GAK, koja košta oko 200.000 dinara, skupili smo polovinu potrebne sume i ne odustajemo. Oko praznika su velike gužve, ima mnogo gostiju i sigurni smo da ćemo uspeti u nameri - kaže Marjan.

Njegova je ideja da počne da odvaja novac od bakšiša, uvek saosećajan sa apelima za prikupljanje pomoći oboleloj deci, dečjim bolnicama... Ubrzo je njegov primer počeo da sledi i Vladimir.

KUĆICA ZA ODELjENjE HIRURGIJE

MARJAN i ja smo delili želju da učinimo nešto dobro za te mališane. Nekoliko puta poklonili smo igračke Dečjoj klinici, a jedan od najemotivnijih trenutaka je bio kada smo videli da grupa dece obolele od raka, na Dečjoj hirurgiji nema čime da se igra. U saradnji sa NURDOR i tadašnjom radnicom Kristinom Todorović kupili smo im i poklonili jednu kućicu - kaže Stojković. 

- Uvek nas potrese kad vidimo na društvenim mrežama, ili u medijima da piše: "Hitno, ostalo je još malo do operacije". Složio sam se sa Marjanovom idejom da zajedno odvajamo od bakšiša i evo, godinu dana, prikupljamo novac za bolesnu, siromašnu i decu bez roditelja - priča Vladimir.

Nije to mnogo, kažu, ali onima kojima pomažu, i to malo, znači mnogo. O svojoj humanoj akciji nerado pričaju, ali žele da podstaknu druge da se pridruže i pomognu.

- Ako smo makar jednom dali primer koji će slediti, mi smo pobednici - veruje Stojković i dodaje da su počeli da prikupljaju novac nakon što su shvatili koliko je važno podržati decu u za njih teškim danima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)