PRAVE DOMAĆE VANILICE: Dodajte ovaj sastojak, ukus je neponovljiv

V.N.

25. 12. 2025. u 17:35

DOMAĆE vanilice vraćaju u detinjstvo svakim mirisnim zalogajem.

ПРАВЕ ДОМАЋЕ ВАНИЛИЦЕ: Додајте овај састојак, укус је непоновљив

Foto: Jutjub/Printskrin/

Otkrijte tajnu najboljeg svetskog kolača i spremite ga najmilijima još danas.

Sastojci:

  • 250 g svinjske masti (sobne temperature)
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • rendana korica ½ limuna (po želji, ali lepo miriše)
  • oko 500 g glatkog brašna (T-400)
  • 1 ravna kašičica praška za pecivo
  • džem za spajanje (najčešće kajsija ili šipak)

Za valjanje:

150 g šećera u prahu
1–2 vanilin šećera

Priprema:

Umutiti mast i šećer u prahu kašikom ili mikserom dok ne pobele i postanu penasti. Dodajte jaje, vanilin šećer i koricu limuna – kratko sjedinite.

Umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Testo treba da bude mekano, ali da se ne lepi.

Razvijte testo na 3–4 mm i vadite kalupom male krugove.

Ređajte na pleh obložen papirom (ne moraju da rastu).

Peći na 170°C, 12–15 minuta.

Vanilice moraju ostati svetle, ne smeju da porumene.

Ohladite ih malo, spojite po dve džemom, pa uvaljajte u šećer u prahu sa vanilom.

(Krstarica)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRATIMO GA SVAKI DAN Svi detalji plana da se ubije Vojislav Šešelj: Da padne Vlada, pa da onda dođu naši