ROL BAKLAVA SA MALINAMA I PLAZMOM: Recept za savršenu poslasticu

Milena Tomasevic

19. 11. 2025. u 22:21

Uživajte u slatkoj čaroliji koju lako možete pripremiti kod kuće! Ovaj recept spaja hrskave kore, kremasti fil od Plazme i griza i svežu malinu, stvarajući savršenu kombinaciju ukusa i tekstura.

РОЛ БАКЛАВА СА МАЛИНАМА И ПЛАЗМОМ: Рецепт за савршену посластицу

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 500 gr kora za baklavu

Za sirup:

  • 600 gr šećera
  • 1/2 l vode
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 3 kriške limuna

Za fil:

  • 300 gr mlevene Plazme
  • 200 gr griza
  • 100 gr šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 500 gr zamrznutih malina
  • voda po potrebi
  • ulje za premazivanje kora

Priprema:
Sirup:

Skuvajte šećer, vanilin šećer i vodu. Kada provri, kuvajte još 5 minuta, a pri kraju dodajte kriške limuna. Ostavite sirup da se ohladi.

Fil:

Pomešajte mlevenu p

lazmu, griz, šećer i prašak za pecivo. Dodajte malo vode po potrebi da fil bude kompaktan i da se lako raspoređuje.

Od 20 kora napravite 10 rola. Prvu koru premažite uljem. Drugu koru premažite uljem, pa rasporedite deo fila po celoj dužini. Poređajte maline duž fila i čvrsto urolajte. Rolate premažite uljem i isecite na delove dugačine oko 5 cm. Pecite na 180°C dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Pečene rolate prelijte hladnim sirupom. Ostavite da dobro upiju sirup.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN UPERIO PRSTOM KA DVOJICI SRBA! Postoje problemi...