MALINA TORTICA: Jednostavan recept za savršenu slatku pauzu
Lagana, osvežavajuća i neodoljivo kremasta – ova malina tortica je savršen desert za svaku priliku. Brza je za pripremu, a izgleda kao da je stigla iz vitrine najlepše poslastičarnice.
 
                                                                                    FOTO: Novosti
Sastojci
- 200 gr plazme
- 100 gr putera
Fil
- 400 gr ella sira
- 80 gr secera u prahu
- 400 ml slatke pavlake
- 500 gr malina
Glazura
- 200 gr bele cokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema
Izmešajte plazmu i otopljeni puter i dobro promešajte. Sipajte na dno kalupa.
Fil
U činiju sipajte sir, slatku pavlaku i šećer u prahu i mutiti dok se ne formira gusta krema. Na kraju u masu dodati polovinu malina i mešati dok se malo ne izmrve.
Stavite na podlogu i zagladite kolač. Pospite ostatak malina i lagano ih utisnite u masu.
Zagrejte kremu, dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Sipajte na vrh kolača i stavite u frižider na nekoliko sati da se ohladi.
Prijatno!
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)