KEKSIĆI SA ČOKOLADOM: Jednostavni za pripremu, a rezultat je uvek isti - tanjir koji se brzo prazni
Miris domaćih keksića sa čokoladom nešto je čemu je teško odoleti! Hrskavi spolja, mekani iznutra, puni komadića topljene čokolade – savršeni su uz kafu, čaj ili kao slatki zalogaj u svakom trenutku dana. Jednostavni za pripremu, a rezultat je uvek isti: tanjir koji se brzo prazni!
 
                                                                                    FOTO: Novosti
Sastojci
- 230 gr maslaca
- 200 gr šećera
- 200 gr šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 jaja
- 420 gr glatkog brašna
- 8 gr praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 400 gr čokolade grubo izrezane
Priprema
Pomešajte sve sastojke i zamesite testo za kolačiće. Pravite kuglice od 75 gr i pecite ih na 190 stepeni 12 minuta. Kada keksiće izvadite iz rerne delovaće vam sirovo, zato ih nemojte dirati 15-ak minuta dok malo odmore.
Prijatno!
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
Komentari (0)