MANGO ČIZKEJK: Tropska svežina na vašem tanjiru

Novosti online

23. 07. 2025. u 19:00

Ako tražite savršen letnji desert koji spaja kremastu teksturu i osvežavajući ukus, mango čizkejk je pravi izbor. Lagan, aromatičan i vizuelno primamljiv, ovaj kolač donosi dah egzotike u svaku priliku – od svečanih proslava do običnih porodičnih ručkova.

МАНГО ЧИЗКЕЈК: Тропска свежина на вашем тањиру

Klub "Nana" ispred kog se dogodio zločin /Uhapšeni Nedeljko Grbović - Arhiva Novosti

Mango čizkejk

Sastojci

Kora

  • 300 gr plazme
  • 180 gr putera
  • Fil
  • 400 gr sitnog sira
  • 150 gr šećera
  • sok od pola limuna
  • 1 konzerva mango pirea-400 gr
  • 1 želatin 
  • 300 ml slatke pavlake

Preliv

  • 70 ml vode
  • mango pire 400 gr
  • 50 gr šećera
  • 15 gr želatina 
  • 60 ml vode 

Priprema

Na dno kalupa utapkajte koru, zatim pripremite fil. Sitan sir prebacite u činiju, dodajte 150 gr šećera, malo limunovog soka i mešajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Uzmite konzervu manga i ručnim mikserom napravite pire. Sipajte pire od manga u smesu od sira i lepo promešajte. Pomešajte želatin i malo vode i ostavite 10 minuta. Za to vreme umutite slatku pavlaku. Želatin stavite u posudu sa vrelom vodom i mešajte dok se ne rastopi. Zatim ga  dodajte u umućen krem sa mangom i tu dodajte i umućenu slatku pavlaku. Fil premažite preko kore i ostavite u frižider na sat vremena. 

Preliv

Sipajte 70 ml vode i 400 gr mango pirea i 50 gr šećera, promešajte i ostavite da se zagreje. Sa strane pomešajte 15 gr želatina i 60 ml vode   i ostavite da nabubri. Sirup je spreman i prebacite ga u vatrostalnu posudu. Dodajte nabubreli želatin i brzo promešajte. Ostavite preliv da se prohladi 10 minuta. Zatim ga prelijte preko ohlađenog čiz kejka. Ostaviti da se hladi 4 sata.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD ČEGA SADA ŽIVI ANA IVANOVIĆ: Bivša teniserka pokrenula 2 biznisa