RECEPT: Zapečena ovsena kaša sa bobičastim voćem

Milena Tomasevic

31. 07. 2025. u 10:00

„Danas sa vama delimo naš omiljeni zdrav doručak – zapečenu ovsenu kašu“

РЕЦЕПТ: Запечена овсена каша са бобичастим воћем

FOTO: Novosti

Zapečena ovsena kaša sa bobičastim voćem

Sastojci


  -1 kašičica maslinovog ulja
  -Ovsene pahuljice: 1 šolja
  -Banana: 2 male (zgnječene)
  -Mleko sa 1% masti: 1/2 šolje
  -Kikiriki puter (sa smanjenim šećerom i solju): 1 i 1/2 kašike
  -ekstrakt vanile: 1 kašičica
  -prašak za pecivo: 1 kašičica
  -Zamrznute borovnice: 1 šolja


Priprema: Zagrejte rernu na 2000 stepeni. Poprskajte posudu za pečenje (veličine 20x20 cm) maslinovim uljem. Dodajte ovsene pahuljice, bananu, mleko, kikiriki puter, ekstrakt vanile i prašak za pecivo u blender i blendajte dok smesa ne postane glatka. Sipajte smesu u pripremljenu posudu za pečenje i ravnomerno rasporedite borovnice po vrhu. Stavite posudu na pleh za pečenje i pecite 20-25 minuta. Izvadite iz rerne i isecite.

Prijatno!
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET U ŠOKU! Donald Tramp zabranjuje Brazilcima dolazak na Mundijal?!