DOMAĆI RATLUK SA ORASIMA: Priprema laka, a ukus božanstven
Donosimo vam starinski recept savršen uz crnu kafu.
Foto: Printskrin Youtube/Emiramis kuhinja
Potrebno je:
* 250 ml soka od narandže
* 300 g šećera
* 140 g kukuruznog skroba
* 380 ml vode
* 3 kašike soka od limuna
* 150 g grubo sečenih oraha
* 4 kapi žute vanilin boje za kuvanje
Za valjanje:
* 100 g kukuruznog skroba
Priprema:
Pomešajte sok od narandže, šećer, kukuruzni skrob, vodu, limun i boju za kuvanje u jednoj šerpi. Zakuvajte uz neprestano mešanje. Onda dodajte orahe i dobro izmešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom, pa ohladite na sobnoj temperaturi i ostavite da se suši 24 sata. Secite na kocke od 3 cm, pa ponovo isecite na dva dela, poređajte u pleh i ostavite da se suši još 24 sata. Valjajte ratluk u kukuruzni skrob, pa u prah šećer.
Prijatno!
(Trpeza)
Preporučujemo
SUPER UŽINA KOJA ĆE VAM DATI ENERGIJE: Ječmeni keksići (VIDEO)
02. 06. 2025. u 11:00
IDEALNA ZA DORUČAK, UŽINU, ILI PONETI NA POSAO: Pita sa seckanim korama i jogurtom
28. 05. 2025. u 07:00
SKANDAL U BRITANIJI, PORODICE U ŠOKU: Direktorka mrtvačnice gledala crtani film sa mrtvim bebama u svojoj kući
EJMI Apton (38), osnivačica udruženja Florrie’s Army u Lidsu u Engleskoj, našla se u centru velike afere nakon što su roditelji preminule dece otkrili da su tela njihovih beba držana u njenoj kući umesto u mrtvačnici.
27. 08. 2025. u 17:50
OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15
Ogroman leš misterioznog bića isplivao na poznatu plažu, svi se pitaju ŠTA JE TO? (FOTO)
LEŠ tajanstvenog i ogromnog stvorenja isplivao je na popularnu plažu Kefn Sidan na jugu Velsa i iznenadio lokalne stanovnike i turiste, javlja San.
04. 09. 2025. u 18:31
Komentari (0)