PEČENE U RERNI: Kruške sa maskarponeom
Sa medom, orasima i sirom ove kruške će vas potpuno raspametiti i ostaviti bez daha. Od slasti i želje za još!
 
                                                                                    Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 2 kruške
- 4 kašičice maslaca
- 4 kašike meda
Za krem:
- 200 maskarpone sira
- 100 ml slatke pavlake
- 4 kašike meda
- orasi, po želji
Kruške operite i osušite. Isecite ih uzduž na polovine i izdubite im tvrdi deo. Poređajte ih na pleh, obložen papirom za pečenje, pa u svaku polovinu stavite po kašičicu maslaca i po kašiku meda. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne omekšaju. Izvadite ih i sačekajte da se ohlade. Mikserom umutite slatku pavlaku i u nju dodajte maskarpone sir. Pažljivo promešajte i preko svake kruške stavite deo krema. Prelijte medom i pospite orasima, po želji.
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)