POSNA KINDER TORTA: Neodoljiv ukus kome nećete moći da odolite
Jedna od popularnih poslastica je posna kinder torta, kremasta, jakog ukusa i vrlo atraktivnog izgleda, a priprema vrlo jednostavna.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za koru:
- 100 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 ml mineralne vode
- 100 g lešnika
- 100 g šećera
- 50 ml ulja
- 1 manja kutija čokoladnog krema (oko 400 g)
Za međukoru:
- 1/2 kg posnog keksa
- 150 ml gaziranog soka po izboru
Za braon fil:
- 1 stoni posni margarin (250 g)
- 1 kašika brašna
- 10 kašika šećera
- 1/2 l vode
- 100 g praška za puding s ukusom čokolade
Za beli fil:
- 1 stoni posni margarin (250 g)
- 1 kašika brašna
- 10 kašika šećera
- 1/2 l vode
- 100 g praška za puding s ukusom vanile
Za glazuru:
- 3 kašike ulja
- 150 g posne čokolade
Za dekoraciju:
- posni šlag, mleveni ili lomljeni lešnik, čokoladne mrvice itd.
Priprema:
Po tepsiji, obloženoj pek-papirom, pospite 100 g sirovih lešnika, pa ih pecite oko 10 minuta rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Od toga jednu polovinu sameljite sitno, a drugu sklonite sa strane.
Pojačajte rernu da se greje na 200 stepeni.
U dubokoj činiji umutite brašno, šećer, ulje, kiselu vodu i prašak za pecivo, pa u to umešajte mleveni lešnik i dobro promešajte.
Obložite dno tepsije pek-papirom, pa po dnu rasporedite pečeni lešnik i preko pospite smesu za koru. Pecitite u rerni oko 20 minuta, pa izvadite da se hladi.
Potom okrenite koru (tako da lešnici budu gore) i namažite posnim čokoladnim kremom obilato.
Za čokoladni fil. U jednu šerpu sipajte veći deo pripremljene vode (oko 400 ml), pa u to dodajte šećer i ostavite da proključa. Za to vreme u ostatku vode (oko 100 ml) umutite prašak za puding sa ukusom čokolade i jednu kašiku brašna, pa kad voda sa šećerom proključa, sklonite sa strane, sipajte razmućen puding, pa vratite na ringlu i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi, pa ubacite posni margarin i mutite dok ne bude fino kremasto.
Za beli fil. U jednu šerpu sipajte veći deo pripremljene vode (oko 400 ml), pa u to dodajte šećer i ostavite da proključa. Za to vreme u ostatku vode (oko 100 ml) umutite prašak za puding sa ukusom vanile i jednu kašiku brašna, pa kad voda sa šećerom proključa, sklonite sa strane, sipajte razmućen puding, pa vratite na ringlu i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi, pa ubacite margarin i mutite dok ne bude fino kremasto.
Najpre na koru koju ste premazali čokoladnim kremom nanesite beli fil, pa ređajte posni keks koji ste umočili u gazirani napitak po ukusu.
Preko keksa stavite čokoladni fil.
Potom s malo ulja otopite posnu čokoladu, pa dok je još vruće sipajte preko braon fila. Po želji, ukrasite šlagom, čokoladnim mrvicama ili mlevenim lešnicima.
Odmah stavite u frižider, gde treba da odstoji bar dva sata pre služenja, a idealno preko noći.
(glossy)
Preporučujemo
TORTA SA BANANAMA I ČOKOLADOM: Neodoljivo kremasta poslastica koju svi vole
08. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić
KIVI TORTA SA KEKSOM I BANANAMA: Osvežavajuća poslastica koja će vas oduševiti
10. 03. 2025. u 11:00
TORTA JUŽNI VETAR: Neodoljivo kremasta sa korama koje se tope u ustima (VIDEO)
01. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić
FICO ZAGRMEO: Ono što Brisel radi Srbiji nema nikakve veze sa zdravim razumom!
PREMIJER Slovačke Robert Fico izjavio je danas da će na samitu EU - Zapadni Balkan govoriti u korist Srbije, kao i da ono što EU radi Srbiji nema veze sa zdravim razumom i da je kažnjavaju zbog njenih suverenih stavova.
17. 12. 2025. u 15:34
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)