POSNI ČIZKEJK: Kremasti desert koji pomera granice dobrog ukusa
Čizkejk, jedna od najpopularnijih poslastica na svetu, ima mnogo varijanti, a danas vam predstavljamo posni dezert inspirisan čizkejkom, čiji se fil zapravo pravi od indijskog oraha. Ukusan je, slastan i traje dugo, a pravi se očas posla!

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za koru:
- 200 g urmi
- 200 g sirovih oraha
Za fil:
- 300 g natopljenih indijskih oraha
- 70 ml istopljenog kokosovog ulja
- 150 ml kokosovog mleka
- 100 ml javorovog sirupa
- sok od jednog limuna
- med po ukusu
Priprema:
Veče pre pripreme torte potopite indijske orahe u hladnu vodu ili pred pripremu stavite sat vremena u vruću vodu. Usitnite dobro urme u blenderu, pa ih sklonite na stranu. Potom sameljite orahe dok ne budu praškaste teksture.
Utisnite smesu u kalup za tortu kako biste dobili koru, pa stavite u frižider da se stegne. Natopljene indijske orahe ocedite od vode i stavite u blender, pa usitnite.
Dodajte kokosovo ulje, kokosovo mleko, javorov sirup, sok od limuna i med.
Blendajte dok ne budete zadovoljni teksturom. Nanesite fil preko kore u kalupu.
Po ukusu možete ukrasiti mlevenim ili seckanim orasima, suvim voćem po ukusu ili svežim poput jagoda i malina.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

LOARA TORTA: Poslastica jedinstvenog recepta, fantastičnog ukusa
13. 03. 2025. u 15:00

BRZINSKI RECEPT ZA PLAZMA TORTU: Predlažemo vam da probate recept koja uspeva bukvalno svima
19. 01. 2025. u 11:00Novosti online

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)