NEODOLJIVA ČOKOLADNA TORTA SA KAFOM: Najlepši spoj ukusa
Ova čokoladna torta sa kafom je izuzetno sočna, natopljena mlekom i kafom. Uživaćete u mirisu i ukusu!
 
                                                                                    Foto: Print screen / Youtube / Taste of Home
Sastojci:
- 250 g višenamenskog brašna
- 250 g šećera
- 2 kašičice sode bikarbone
- 90 g kakaoa
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 125 ml ulja
- 125 ml kuvane kafe
- 125 ml punomasnog mleka
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za glazuru:
- 5 kašika višenamenskog brašna
- 125 ml punomasnog mleka
- 60 g putera, omekšanog
- 60 g masti
- 125 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Da biste napravili čokoladnu tortu sa kafom prvo zagrejte rernu na 160°. Podmažite i pobrašnite 2 male okrugle tepsije. Prosejte suve sastojke zajedno u veliku posudu. Dodajte ulje, kafu i mleko i mešajte na srednjoj brzini 1 minut. Dodajte jaja i vanilu i miksirajte još 2 minuta (Testo će biti retko.) Sipajte u pripremljene tepsije.
Pecite patišpanje za tortu dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista, 25-30 minuta. Ohladite u posudama 10 minuta pre nego što ih stavite na rešetke da se potpuno ohlade.
U međuvremenu, za glazuru, u maloj šerpi umutite brašno i mleko dok ne postane glatko. Dovedite do ključanja na srednjoj vatri i kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, 1-2 minuta. Prebacite u malu posudu. Pokrijte i stavite u frižider dok se ne ohladi.
U velikoj posudi umutite puter, kremasto mleko, šećer i vanilu dok ne postane kremasto, 3-4 minuta. Dodajte smesu ohlađenog mleka i mutite 10 minuta. Namažite glazuru između patišpanja i preko vrha i stranica torte. Uživajte u čokoladnoj torti sa kafom!
(stvarukusa)
Preporučujemo
 
                    
                    NAPRAVITE SVE POPULARNIJU POSLASTICU KOJA OSVAJA SVAKOG: Splitska torta bogatog ukusa (VIDEO)
25. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić
 
                    
                    ČEMBERLEN TORTA: Raskošna poslastica, božanstvenog ukusa
12. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić
 
                    
                    BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA: Po receptu Džejmija Olivera, jednostavan slatkiš za sve prilike
14. 01. 2025. u 18:58Novosti online
 
                    
                    BANANA SPLIT TORTA: Nepobediva poslastica kou svi obožavaju
09. 01. 2025. u 15:45Novosti online
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
Komentari (0)