NEPREVAZIĐENA POSLASTICA: Posna markiza torta, savršen spoj keksa i čokolade
Nepečena poslastica raskošnog ukusa koji se pamti, a klasik bez premca.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g posnog keksa
- 250 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 200 g mlevenih lešnika
- 200 g posne čokolade
Priprema:
Umutite peasto margarin sa prah šećerom, dodajte mlevene lešnike i promešajte. Otopite čokoladu na pari, pa je dodajte filu i opet promešajte. Umačite keks u malo vode pa ređajte na tacnu. Rasporedite pripremljeni fil preko keksa. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Dekorišite tortu sa otopljenom čokoladom i pospite krupno seckanim lešnicima. Ostavite u frižideru da se ohladi, pa secite.
(trpeza)
Preporučujemo

NAPRAVITE SVE POPULARNIJU POSLASTICU KOJA OSVAJA SVAKOG: Splitska torta bogatog ukusa (VIDEO)
25. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

TORTA MONAHINjINA TAJNA: Dezert koji ćete odmah poželiti da probate
27. 01. 2025. u 12:00Novosti online

NEODOLjIVO KREMASTO SAVRŠENSTVO: Zimska čokoladna Pavlova torta - Sezonska varijanta najpopularnije torte na svetu
25. 01. 2025. u 13:00Novosti online

ČOKOLADNA TRILOGIJA: Fenomenalna torta sa tri vrste čokolade
24. 01. 2025. u 15:00Novosti online

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)