SLATKE SUSAM KUGLICE: Ovakav recept još niste probali
Pre nego što ih poslužite, kolačiće stavite u frižider da se dobro stegnu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 120 g maslaca ili margarina
- 4 kašike meda
- 5 kašika šećera
- 100 g čokolade
- 100 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 200 g susama
Priprema:
1. Susam kratko propržiti u suvoj šerpi (ne sme da izgori). U drugoj šerpi sjediniti med, margarin, izlomljenu čokoladu i šećer, pa zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije ujednačena smesa. Potom skloniti s ringle, pa dodati prženi susam, mleveni keks i orahe i dobro izmešati.
2. Od pripremljene smese praviti kuglice i ostaviti ih u frižideru da se pre služenja stegnu.
(still)
Preporučujemo

TIRAMISU KUGLICE: Italijanska poslastica na drugačiji način
13. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

SAVRŠENA POSLASTICA: Kuglice od suvog voća i kikirikija prelivene čokoladom
09. 02. 2025. u 11:00

NAPRAVITE PIRINČANE KUGLICE: Tako male, tako praktične, idealne za svaku gozbu
20. 11. 2024. u 12:54

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

SRPSKA POSLA: Nikola Jokić zapanjio svet! Vratio se u Srbiju i uradio OVO (VIDEO)
NIKOLA Jokić je najbolji košarkaš planete, ali dajte mu loptu i biće najbolji u svakom sportu. To je pokazao još jednom.
08. 06. 2025. u 08:54

"PLANIRAM SVOJU SAHRANU" Voditeljka o teškoj bolesti
ZVEZDA rijaliti emisije „The Real Houswives of Beverly Hills“ i voditeljka Tedi Melankamp (43), suočava se s teškom bolešću. Operisala je tumor na mozgu, ali se bolest proširila i na pluća. Tedi je otkrila da njen otac, rok legenda Džon Melankamp (73), već planira njenu sahranu.
15. 06. 2025. u 21:19
Komentari (0)