KOLAČ MEDENO SRCE: Fenomenalna posna poslastica, koja će vas osvojiti na prvi zalogaj
Laka i brza priprema od malo sastojaka, a rezultat – kao da ste vrhunski poslastičar!
Foto: Jutjub/Printskrin/ Arijeva kuhinja
Sastojci:
- 2 čaše brašna
- 1,5 čaša mleka
- 1,5 čaša šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kesice mlevenog cimeta
- džem od kajsije po ukusu
Za glazuru:
- 2 kašike ulja
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Sipajte u duboku činiju mleko, pa mu dodajte šećer i mešajte dok se šećer ne otopi.
Potom, malo po malo, dodajte brašno prethodno pomešano sa cimetom i praškom za pecivo, pa mešajte dok ne razbijete gromuljice.
Sipajte polovinu smese u pleh obložen pek-papirom, pa stavite da se zapeče na 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Potom izvadite, namažite džemom od kajsija, pa prelijte drugom polovinom smese i vratite da se peče još 20 minuta.
Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi.
Prelijte glazurom od čokolade otopljene s dve kašike ulja.
(glossy)
Preporučujemo
LAKO I BRZO SE SPREMA: Najlepši čokoladni brauni sa pomorandžom
07. 02. 2025. u 15:00
RECEPT ZA ČUVENE PADOBRANCE: Slatkiš koji je obeležio svačije detinjstvo
22. 01. 2025. u 14:00Novosti online
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)