POSLASTICA KOJOJ NEĆETE ODOLETI: Ukusni krem od jaja i cimeta
KREM od jaja i cimeta se dugo priprema, ali je prava poslastica kojoj nećete odoleti.

Foto: Shutterstock
Dodaju se i sok od limuna, šećer i vanilin šećer. Ukoliko volite ovakve poslastice, možda ćete želeti da napravite i desert od banana i vanila krema sa keksom. Evo i kako se pravi krem od jaja i cimeta!
Sastojci:
- 1 traka, oko 5 cm limunove kore
- 1 štapić cimeta
- 1/4 kašičice soli
- 160 g šećera
- 8 velikih žumanaca
- 30 g kukuruznog skroba, rastvorenog u 30 ml šolje vode
- 1 vanilin šećer
- mleveni cimet, za ukras
Recept za krem od jaja i cimeta:
Pomešajte mleko sa limunovom koricom, štapićem cimeta i solju u velikoj šerpi. Kuvajte na srednjoj vatri, povremeno mešajući da ne zagori, a zatim sklonite sa vatre.
U međuvremenu, u velikoj posudi otpornoj na toplotu, mikserom umutite šećer sa žumancima na srednjoj brzini, dok ne postanu bleda, oko 4 minuta. Umutite kašu od kukuruznog škroba. Mikserom na maloj brzini postepeno umutite polovinu vrelog mleka.
Vratite mešavinu jaja i mleka u šerpu sa preostalim vrelim mlekom i kuvajte krem na srednje niskoj vatri, neprestano mešajući 10 do 12 minuta, dok smesa ne postane veoma gusta. Umešajte vanilin šećer.
Procedite krem kroz žičanu mrežastu cediljku u veliku činiju i bacite štapić cimeta i limunovu koricu. Pritisnite komad plastične folije direktno na površinu krema i ostavite u frižideru najmanje 8 sati. Ubacite krem u 6 činija, pospite mlevenim cimetom i servirajte.
(stvarukusa.mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TORTA SA VIŠNjAMA: Za manje od pola sata spremite kremastu poslasticu kojoj nema premca
26. 01. 2025. u 11:00Novosti online

FRANCUSKA KREMPITA SA VIŠNjAMA: Ukus koji se ne zaboravlja lako
01. 02. 2025. u 09:00

PEČENI KOLAČ OD SIRA: Odličan desert u savršenom slatko-slanom spoju
23. 01. 2025. u 16:00Novosti online

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)