LIMUN KUGLOF: Napravite sjajan, mirisan kolač
Sjajan recept, brzo se pravi, a ukusan je toliko da ćete se oduševiti.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 100 g maslaca ili margarina
- 1 limun
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150 g suvog grožđa
- 200 g kisele pavlake
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 50 ml mleka
Priprema:
1. Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno s praškom za pecivo, dobro opranu rendanu koricu i sok od limuna, suvo grožđe, pavlaku, mleko i sve dobro izjednačiti.
2. Kuglof podmazati uljem ili margarinom i sipati smesu u pleh za kuglof.
3. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
4. Prohlađen po želji posuti šećerom u prahu.
(still)
Preporučujemo

ČOKOLADNI BRAUNI: Fenomenalni slatkiš, oduševiće i one izbirljive
14. 12. 2024. u 15:00

KOLAČ SA VIŠNjAMA: Zasladite predstojeće dane ovim sočnim zalogajima
06. 12. 2024. u 15:00

JAFA KOLAČ: Neodoljiva poslastica koji podseća na najdraži keks (VIDEO)
08. 12. 2024. u 13:00

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

BLOKIRAO PROMETNU ULICU: Kad su videli ko je za volanom, niko nije smeo ni da priđe! (VIDEO)
NEODGOVORNI vozač "honde" blokirao je nedavno ulicu ispred mumbajskog tržnog centra Lokhandvala, međutim kada su ostali vozači prišli da ga pitaju ga kako se to ponaša i zatraže od njega da skloni vozilo, usledio je pravi šok.
31. 07. 2025. u 17:34
Komentari (0)