POSNI ČUPAVCI: Neodoljivi kolač sa kokosom
Meki, sočni i neodoljivi čupavci su klasik, i savršena poslastica za sve prilike.
 
                                                                                    Foto Shutterstock
Sastojci:
- Šećer 20 kašika
- Ulje 25 kašika
- Voda 35 kašika
- Brašno 30 kašika
- Prašak za pecivo 1,1/2
- Posna čokolada 100 g
- Kakao 50 g
- Voda 200 ml
- Šećer 150 g
- Margarin 200 g
- Kokos 200 g
Priprema:
Izmešajte vodu i ulje,dodajte šećer i na kraju,brašno sa praškom za pecivo.Dobro umutite,sipajte u podmazan pleh i pecite na temperaturi od 180 stepeni.
Kakao i šećer razmutite sa vodom,stavite na ringlu i lagano zagrevajte dok se ne istopi.Dodajte čokoladu i margarin pa mešajte dok se masa ne izjednači.
Ohlađeni biskvit isecite na kockice, umačite u mlaku glazuru i valjajte u kokos.
(superrecepti)
Preporučujemo
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)