JUPI TORTA: Najukusnija poslastica, a gotova za 15 minuta
Jednostavna je, brzo se priprema i neodoljivo je ukusna.
 
                                                                                    Foto: Jutjub
Sastojci:
- 300 g plazma keksa
- 250 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 100 g oraha
- 200 g čokolade
- 4 žumanceta
- 100 g suvog grožđa
- 2 dl soka od pomorandže
- 3 dl slatke pavlake ili šlaga
Priprema:
Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu, uz neprestano mućenje dodati jedno po jedno žumance, zatim otopljenu i prohlađenu čokoladu.
 Penastoj smesi dodati mlevene orahe, suvo grožđe i na kraju izdrobljen plazma keks koji je prethodno nakvašen sokom od pomorandže.
 Smesu dobro sjediniti, staviti na tanjir za posluživanje oblikujući tortu po želji.
 Odozgo namazati čvrsto umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.
 torta se može dekorisati po želji
                                                        
                            
                            
                            
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)