JEDNOSTAVAN, A UKUSAN: Neprevaziđeni mlečni kolač sa borovnicama
JEDNOSTAVNI svakodnevni kolač, brzo se pravi od namirnica koje uvek imate, a dekorativan je i ukusan. Voće može da bude i sezonsko.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 70 ml mleka
- 150 g šećera
- 1/4 kašičice soli
- kašičica vanilin ekstrakta
- 2 žumanceta
- 1,5 šolja brašna
- kašičica praška za pecivo
- 2 belanceta
- 300 g borovnica
Još:
- kašika brašna
- kašika šećera
Priprema mlečnog kolača sa borovnicama:
Puter omekšajte na sobnoj temperaturi, pa ga mikserom umutite sa 100 g šećera. Zatim umešajte so i vanilin ekstrakt. Odvojite žumanca od belanaca, pa ih dodajte u smesu sa puterom i dobro umutite. Dodajte brašno i prašak za pecivo, mutite kratko, pa zatim, uz neprestano mućenje, sipajte mleko i borovnice, prethodno pomešane sa kašikom brašna.
U drugoj posudi umutite belanca sa solju u čvrsti šne, lagano dodajte 50 g šećera i dobro umutite. Sasvim polako šne umešajte u pripremljenu smesu za kolač i prespite u pleh. Potom kolač pospite kašikom šećera i pecite 50 minuta u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)