NAJSLAĐI DEO USKRŠNJE TRPEZE: Zeka torta
Ako ste izabrali tehniku farbanja jaja, kao i to šta ćete poslužiti za uskršnji ručak, vreme je da izaberete i tortu.
Printscreen/YT/Sprinkle Bakes
Naš predlog je ova preslatka kokos torta u obliku zeca za koju će vam biti potrebno malo vremena i strpljenja, ali krajnji rezulat će svakoga oduševiti.
Sastojci:
- Za patišpanj:
- 200 g šećera
- 115 g neslanog putera
- 2 jajeta
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1/4 kašičice ekstrakta badema
- prstohvat soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat sode bikarbone
- 200 g brašna
- 230 g kisele pavlake
- Za uši:
- 90 g bele čokolade
- 60 g roze bombona
- jestive roze šljokice
- šećerni sirup
- kokos
- Za fil:
- 115 g neslanog putera
- 450 g šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 1/2 kašičice ekstrakta kokosa
- 1/4 kašičice ekstrakta badema
- 2 crne bombone
- kokos
Priprema:
Napravite patišpanj
Umutite puter sobne temperautre i šećer, pa postepeno dodajte jaja i sve dobro sjedinite mikserom. Zatim sipajte vanilu, badem, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Na kraju postepeno dodajte prosejano brašno i mutite i onda dodajte pavlaku. Sve lepo sjedinite mikserom. Dobijeno testo sipajte u pleh koji ste premazali uljem i obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 35 minuta, pa izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi nekih 10 minuta.
Napravite uši
Na debljem kartonu isecite zečije uši, pa ih stavite na pleh obložen pek papirom. Sipajte preko kartona belu čokoladu, pa stavite u zamrzivač da se stegne. Pomoću čačkalice nežno odlepite uši od bele čokolade od kartona. Istopite bombone roze boje i unutar ušiju napravite ovalni oblik. Popunite istopljenim bombonama, pa pospite jestivim šljokicama. Ostavite u zamrzivaču još 15 minuta. Beli deo ušiju premažite šećernim sirupom i pospite kokosom. Ostavite da se stegne nekih pola sata.
Napravite fil
Umutite puter i šećer, pa sipajte slatku pavalku. Sve dobro sjedinite mikserom, pa sipajte badem i kokos. Ponovo umutite.
Sastavite tortu
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
SLANI ROLAT SA MAKOM: Savršeno predjelo za vaskršnju prazničnu trpezu
02. 05. 2024. u 15:00
U SUSRET VASKRSU: Kako da savršeno skuvate jaje - Ovaj trik uvek upali
02. 05. 2024. u 09:00
NEODOLjIVA SALATA OD PIRINČA I ŠUNKE: Praznična trpeza ne može proći bez nje
02. 05. 2024. u 11:10
"PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
"NIJE ZASLUŽILA DA JOJ SE OVO DESI": Milša kroz suze o Miri Banjac i njenoj tragediji - jednu rečenicu koleginice pamtiće zauvek
GLUMICA Milica Milša ne krije da su ona i njen suprug, Žarko Jokanović, učinili sve da Miru Banjac vrate na scenu posle velike porodične tragedije koja ju je zadesila.
02. 11. 2025. u 10:23
Komentari (0)