BANANA KOLAČ: Kremast i sočan
RECEPT za sočan banana kolač, koji ostavlja bez teksta i najveće sladokusce
Potrebni sastojci:
- mleko 4 dl
- šećer 4 kašike
- želatin 1 kesica
- šlag krem 150 g + mleko za mućenje
- banane 2 (izgnječiti viljuškom)
Za podlogu:
- keks 150 g
Način pripreme:
Od 4 dl mleka odvojiti 1 dl mleka (hladno), pa umešati želatin da nabubri (najbolje u plitkoj tepsiji), a ostatak 3 dl mleka prokuvati sa šećerom.
Kada prokuva, skloniti sa vatre, preliti odmah želatin, izmešati da se istopi da nema grudvice i kada se prohladi staviti u frižider da se stegne (najbolje u zamrzivaču oko 10 minuta da ne zamrzne samo), treba da bude gustine meda, da se ljulja.
Zatim umutiti šlag sa mlekom, pa u umućen šlag dodati smesu od želatina i banane i mutiti mikserom oko 10 minuta. U pleh poređati piškote malo pokvašene u mleku, pa sipati nadev i ostaviti u frižider da se još stegne.
Stil
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)