POSLASTICA KOJA BUDI SVA ČULA: Pusla sa višnjama
JEDNA kora ispečena u plehu podloga je za neiscrpne mogućnosti!

Foto Printskrin Jutjub/Dr Oetker Srbija
Sastojci:
* belanca, 30 g
* šećer u prahu, 180 g
* vanil šećer, ½ kesice
* skrobno brašno, 10 g
* limuntus, prstohvat
* umućena slatka pavlaka, 200 g
* oceđene višnje, 250 g
ZA PREMAZIVANjE:
* pavlaka za kuvanje, 100 ml
* bela čokolada, 100 g
Priprema:
- Pleh dimenzija 30 x 40 cm obložite papirom za pečenje i papir nauljite kako se kora ne bi zalepila. Mikserom mutite belanca na srednjoj brzini, pa kad smesa postane penasta, dodajte limuntus i vanilin-šećer. Nastavite sa mućenjem većom brzinom i lagano dodajte šećer u prahu, kašiku po kašiku. Kad se smesa zgusne i postane svilenkasta, dodajte gustin i opet kratko izmiksajte. Špatulom rasporedite smesu i dobro poravnajte, pa pecite oko 25 minuta na 180 stepeni, da kora dobije lepu svetlobraonkastu boju. Gotovu koru izvadite sa papirom i prevrnite je na drugi papir. Dok se kora hladi, umutite šlag i njime premažite ohlađenu koru. Rasporedite višnje, uvijte rolat i stavite ga u frižider. Od pavlake i čokolade napravite ganaš, ohladite ga i špricem dekorišite rolat pre serviranja.
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

SRPSKA POSLA: Nikola Jokić zapanjio svet! Vratio se u Srbiju i uradio OVO (VIDEO)
NIKOLA Jokić je najbolji košarkaš planete, ali dajte mu loptu i biće najbolji u svakom sportu. To je pokazao još jednom.
08. 06. 2025. u 08:54

"DEFINITIVNO KRAJ!" Verica i Veljko saopštili konačnu odluku
MODNA kreatorka Verica Rakočević nedavno je proslavila 40 godina uspešnog rada.
17. 06. 2025. u 17:39
Komentari (0)