BOSANSKI RECEPT ZA URMAŠICE: Ovo je desert koji niko ni u ludilu ne odbija
Kada ovu poslasticu obogatite orasima, ukus koji se dobije je, malo je reći - genijalan! Servirajte ih uz tursku kaficu.

Foto: Jutjub/Printskrin/Binin Sahan
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 fildžana (50 ml) šećera
- 2 fildžana ulja
- 2 fildžana mlevenih oraha
- 1 supena kašika praška za pecivo
- 7 fildžana brašna
Agda (sirup):
- 2 šolje (od 250 ml) šećera
- 2 šolje vode
- 3 kolutića limuna
Priprema:
1. Sjediniti sve sastojke za testo pa ga ostaviti da 15 minuta odstoji u frižideru. Uzimati male loptice i oblikovati ih u urmašice, pa pre ređanja u pleh svaku staviti na rende da ostane reljefast trag. Nemojte ih zbijati u tepsiji jer će da narastu.
2. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta, zatim smanjiti na 150 stepeni i peći još 5 minuta.
3. Agdu (sirup) kuvati 5 minuta na laganoj vatri.
4. Vrućom agdom zaliti mlake urmašice.
Poslužiti ih tek kada se potpuno ohlade.
(Kurir Stil)
Preporučujemo

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

SRPSKA SNAJA IZ ZAMBIJE Opisala svoj prelazak u pravoslavlje: "U početku, neke stvari bile su mi ČUDNE"
PATRICIJA Kaunda iz Zambije pre nekoliko godina zaljubila se u mladića iz Srbije, a zbog njega se doselila u našu zemlju, pa čak i promenila veru.
02. 08. 2025. u 11:32
Komentari (0)