ŠEHEREZADIN PUDING SA PEČENIM JABUKAMA: Kremasti desert koji u kombinaciji s ovim voćem daje fenomenalan užitak
DONOSIMO vam recept za Šeherzadin puding s pečenim jabukama, kojem nećete odoleti!
Foto: Jutjub/Printskrin/
Zašto osim običnog pudinga ne biste isprobali nešto malo drugačije i napravili jedan pravi orijentalni desert.
Sastojci:
* 2 jabuke
* 2 kriške integralnog hleba
* izmrvljeni lešnici ili orasi
* 1 l mleka + 1 dl mleka
* 3 kašike pšenicnog skroba
* 2 kašike meda
* malo cimeta
Priprema:
1. Jabuke iseci na kockice, posuti ih cimetom i dodati dva parceta integralnog hleba isecenog na kockice i izmrvljene lešnike ili orahe. Sve to još jednom ponoviti, preliti sa 1 dl mleka i peci u malom plehu na 175 stepeni 20-25 minuta.
2. Za to vreme na ringli zagrejati litar mleka, a u ciniji razmutiti tri kašike pšenicnog skroba i sipati u provrelo mleko. Smanjiti vatru i uz stalno mešanje kuvati (ko voli, može da skuva obican puding od vanile).
3. Kad pocnu da se stvaraju mehuri, dodati dve kašike meda, promešati, skinuti s vatre i ohladiti. U odgovarajucu cašu sipati jabuke, odozgo staviti puding i ukrasiti po želji.
(Stil)
Preporučujemo
RUSI OBJAVILI SPISAK NAJVEĆIH NEPRIJATELjA: Evo na kom je mestu Hrvatska
RUSKI ski list „Vzgljad“ sastavio je i u utorak objavio „Rejting neprijateljskih vlada“ kako bi pokazao razliku između država koje se svesno suprotstavljaju Rusiji i onih koje su na tu odluku „protiv njihove volje naterale spoljnopolitičke okolnosti“, prenosi Slobodna Dalmacija.
14. 11. 2025. u 16:54
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
Policija uletela na svadbu, HAPSI MLADU - a tek objašnjenje! Ovo je LUDNICA (VIDEO)
ČAK i na najlepšim svadbama ponekad se dese nepredviđene situacije, sitne greške ili čak veći incidenti.
14. 11. 2025. u 16:23
Komentari (0)