SOČNA SLANA TORTA BEZ PEČENJA SA TOST HLEBOM: Izdašna je, vrlo jeftina i preukusna, a pravi se za svega pola sata

Novosti online

16. 08. 2023. u 06:00

RECEPT za slanu tortu sa tost hlebom morate zapisati, jer čim je probate, postaće obavezan deo vaše trpeze!

СОЧНА СЛАНА ТОРТА БЕЗ ПЕЧЕЊА СА ТОСТ ХЛЕБОМ: Издашна је, врло јефтина и преукусна, а прави се за свега пола сата

Foto: Jutjub/Printskrin/ Sherpica Recipes

Slana torta sa tost hlebom se toliko lako pravi, a ukus joj je fenomenalan! Potrebno je samo da pomešate namirnice i namažete preko korica od tosta. Svako ko je probao, bio je očaran i nije se zaustavio na samo jednom parčetu!

Potrebno je:

  • 18 kriški tost hleba
  • 200 g krem sira
  • 200 g kisele pavlake
  • 200 g majoneza

1. fil:

  • 100 g šunke
  • 1 kašika kečapa

2. fil:

  • 2 kuvana jajeta
  • 4 kisela krastavčića

3.fil:

  • 100 g kačkavalja

Dekoracija:

  • peršun
  • žumance

Način pripreme:

U činiju stavimo krem sir, majonez i pavlaku. Mešamo dok se sve lepo ne sjedini. Podelimo na tri dela.

U prvi fil dodamo šunku koju smo iseckali na kockice i kečap. U drugi fil dodajemo narendana kuvana jaja i oceđene narendane kisele krastavčiće. U treći fil dodajemo narendan kačkavalj.

Skinemo koricu sa tost hleba i ređamo u pleh šest kriški kako bismo formirali prvu koru. Preko tost hleba stavimo prvi fil.

Zatim poređamo tost hleb i formiramo drugu koru. Preko stavimo drugi fil.

Pređamo tost hleb i formiramo treću koru. Preko stavimo treći fil. Slanu tortu dekorišemo peršunom i narendanim žumancetom.

Ostavimo par sati u frižideru da se slana torta dobro ohladi, a potom je isecite na kocke i poslužite.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)