Ma hajde 20 minuta, pa ni krompir ne može da se obari za to vreme a ne sve da se napravi. Eventualno za 20 minuta mogu već pripremljene iz zamrzivača...
Samo kuvanje krompira traje 20 minuta, tako da za te knedle treba oko sat vremena. Inače u Vojvodini se gotove knedle služe na daleko sočniji i ukusniji način. Kada se skuvaju i prebace na tiganj na kome se prepekla prezla u koju se uvaljaju knedle, dodaje se vanilin šećer i cimet, a onda knedle preliju sa nekoliko kašika rastopljenog putera u toplom mleku. Sočno i ukusno , za razliku od suvih knedli koje se služe u Beogradu.
Ovaj kolač od pistaća savršeno spaja hrskavu podlogu, kremastu sredinu i blago slatki beli ganaš. Lepo izgleda na stolu, a još bolje ukusuje – idealan je za praznike, posebne prilike ili kao poslastica za svaki dan.
TOPLI, nežni i mirisni kolačići od pomorandže idealan su izbor za sve ljubitelje domaćih poslastica. Jednostavni su za pripremu, a njihov svež citrusni ukus unosi dozu sunca u svaku priliku – bilo da ih poslužite uz kafu, čaj ili kao lagani desert posle ručka.
Sočna, mirisna i mekana rebarca iz rerne jedan su od onih recepata koji osvajaju već na prvi zalogaj. Jednostavna priprema, a rezultat kao iz restorana – savršeno pečeno meso koje se topi u ustima, uz neodoljivu aromu začina.
Ako tražite ukusan, brz i potpuno posni obrok, pečena crvena paprika je pravo rešenje. Slatka i aromatična, lako se priprema, ne zahteva mnogo sastojaka i savršeno se slaže uz domaći hleb ili bilo koju žitaricu.
Klokan
05.02.2023. 10:24
Ma hajde 20 minuta, pa ni krompir ne može da se obari za to vreme a ne sve da se napravi. Eventualno za 20 minuta mogu već pripremljene iz zamrzivača...
Minja
05.02.2023. 12:49
Samo kuvanje krompira traje 20 minuta, tako da za te knedle treba oko sat vremena. Inače u Vojvodini se gotove knedle služe na daleko sočniji i ukusniji način. Kada se skuvaju i prebace na tiganj na kome se prepekla prezla u koju se uvaljaju knedle, dodaje se vanilin šećer i cimet, a onda knedle preliju sa nekoliko kašika rastopljenog putera u toplom mleku. Sočno i ukusno , za razliku od suvih knedli koje se služe u Beogradu.
ana
06.02.2023. 02:12
zaboravili ste da napomenete da se knedle nakon kuvanja proprze sa prezlama i preliju secerom