STIŽU NENAJAVLJENI GOSTI? Nema razloga za paniku, napravite kolač za samo 10 minuta
OVAJ KOLAČ se pravi izuzetno jednostavno i brzo, a sastojke sigurno imate u frižideru.
Ovo je jedan od retkih kolača koji ne može da ne uspe. U kući uvek imate jaja, brašno i šećer, kao i pekmez. To vam je sasvim dovoljno. Dakle, uključite rernu.
Brzi kolač - sastojci:
4 jajeta
4 kašike šećera
pekmez od kajsija
tegla sa slatkim ili kandiranim voćem
sok
slatka pavlaka
Brzi kolač - priprema:
Prvo se uključi rerna na 180 stepeni. Za to vreme se mikserom umute četiri belanceta, pa se doda šećer. Dodaju se žumanca i brašno. Smesa se sipa u širok pleh (testo mora da bude tanko) koji je postavljen papirom za pečenje.
Iseku se krajevi testa, preseče na pola i poprska sokom, namaže pekmez i pospe kandiranim voćem.
Dok se peče testo iseckajte kandirano voće ili slatko koje imate u kući. Testo se peče kratko - oko sedam-osam minuta, odnosno čim se zarumeni. Izvadi se iz rerne, pa se iseku krajevi širine jednog santimetara. Kora mora da ima ravne krajeve i da se podeli na dva dela iste veličine.
Kora se naprska sokom da bi bila sočna, ali se nikako ne natapa. Obe kore se namažu pekmezom od kajsija. Na donju koru se naređa iseckano kandirano voće ili slatko, a onda se drugom polovinom poklopi.
Kolač odozgo može da se ukrasi šlagom od krem pavlake, ali i svežim voćem.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
HLADNA BAKLAVA SA PISTAĆIMA: Hrskav slatkiš sa prelivom od čokolade (VIDEO)
30. 01. 2023. u 20:53
HRSKAVE TURSKE TULUMBE: Tajna je u trikovima tokom pripreme (VIDEO)
29. 01. 2023. u 18:56
DODIK UOČI SASTANKA SA PUTINOM: Otkrio šta će tražiti od ruskog predsednika
PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik otkrio je, uoči sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu, da će tražiti od predsednika Ruske Federacije da se razmotri način na koji bi se moglo obezbediti prisustvo Republike Srpske i njena vidljivost na Forumu BRIKS.
06. 06. 2024. u 15:30
NEMAČKA IMA NOVI PLAN ZA UKRAJINU: Sprema se drugačija strategija
ZAPAD mora da podstakne Ukrajinu da započne mirovne pregovore sa Rusijom kako bi izbegao globalni sukob, rekla je Alis Vajdel, kopredsedavajuća desničarske nemačke stranke Alternativa za Nemačku (AfD), tokom govora u Bundestagu.
06. 06. 2024. u 15:19
NEKAD BILI BLISKI, PREKINULI KONTAKT: Zašto Nole i Ana više ne pričaju?
ODNOS Ane Ivanović i Novaka Đokovića dugo je tema spekulacija i nagađanja, a kako i ne bi kada se znaju još od malih nogu i kada je svima dobro pozato da su nekada bili izuzetno bliski.
06. 06. 2024. u 15:23
Komentari (0)