KREMASTA PILEĆA ČORBA: Po receptu naših baka
Priprema se lako, a odličnog je ukusa

Foto:Novosti
Sastojci:
- 400 g piletine (isečene na kockice)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 komadić đumbira (veličine oraha)
- 1 šargarepa
Maslinovo ulje
- 3 šolje pileće čorbe (gotova supa ili od kocke)
- 3 šolje ključale vode
- ½ šolje sitne testenine
- 1 kašika brašna
- 2 žumanca
- 2 kašike limunovog soka
- Malo hladne vode
- So i biber po ukusu
Priprema
Propržite sitno seckan luk, beli luk i rendani đumbir na maslinovom ulju. Dodajte kockice piletine i iseckanu šargarepu, kratko propržite. Ulijte 3 šolje pileće čorbe i 3 šolje ključale vode, posolite i pobiberite, pa kuvajte 15-20 minuta. Dodajte testeninu i kuvajte još 5-7 minuta. Razmutite brašno sa malo hladne vode i dodajte u čorbu da se zgusne. U posebnoj činiji pomešajte žumanca sa limunovim sokom i malo hladne vode, pa postepeno dodajte malo vrele čorbe i vraćajte sve u lonac, mešajte na laganoj vatri (ne kuvajte). Probajte i po potrebi doterajte ukus.
Prijatno!

RASPOREĐENO 110.000 VOJNIKA, RUSI KREĆU U ZAVRŠNI UDAR NA POKROVSK: "Sa time bi mogli zauzeti srednje veliku evropsku državu"
RUSIJA ne pokazuje znakove povlačenja u ratu protiv Ukrajine. Naprotiv, Moskva je pojačala dalekometne udare na ukrajinske gradove i napade duž cele linije fronta. Vojni stručnjaci ističu da je ruska strana usvojila nove taktike, oslanjajući se na masovnu upotrebu dronova i malih diverzantskih jedinica, piše The New York Times.
10. 08. 2025. u 20:18

EVO KO JE TROSTRUKI UBICA IZ GNjILANA: Bio u društvu sa Kurtijem, Osmanijevom i Haradinajem
TRI osobe su ubijene, a nekoliko je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila danas u Gnjilanu, dok je osumnjičeni napadač u bekstvu, prenela je Koha. Bolnica u Gnjilanu saopštila je da je na licu mesta konstatovana jedna smrt, a da su dve osobe prebačene u Urgentni centar bez znakova života.
10. 08. 2025. u 18:11

Ovako izgleda kuća Milana Borjana koja je demolirana: Lopov odneo i snimač video nadzora (FOTO)
"HVALA policiji grada Beograda na brzoj reakciji i sjajnom odnosu prema poslu."
11. 08. 2025. u 09:52
Komentari (0)