ČORBA OD "CVETNOG" POVRĆA: Sa brokolijem i karfiolom
Kad se udruže dve glavice, karfiola i brokolija, nastane ova prelepa čorba prepuna njihovih "cvetića", sa dodatnim šmekom parmezana.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 1 mala glavica karfiola
- 1 mala glavica brokolija
- malo zeleni za supu
- 1 kašika mešavine suvih biljnih začina
- so, biber
- 1 dl mleka
- 1 dl slatke pavlake
- parmezan, za posipanje
Karfiol i brokoli operite, očistite i iscepkajte na manje komade pa stavite da se kuva u većoj šerpi, zajedno sa zeleni koju ste prethodno oprali, oljuštili i iseckali na kolutiće. Malo posolite. Kuvajte dok povrće ne omekša, otprilike oko 30 minuta. Odvojite 8 dl vode u kojoj se povrće kuvalo i procedite u drugu posudu. Brokoli, karfiol i malo šargarepe stavite u blender i usitnite tako da dobijete finu kašu. Vratite smesu u posudu s proceđenom vodom od kuvanja, dolijte mleko i po potrebi još vode, tako da dobijete oko litar-dva čorbe. Dodajte mešavinu suvih biljnih začina, i, ako je potrebno, malo bibera i soli. Kratko zakuvajte i na kraju zgusnite čorbu slatkom pavlakom koju ćete lagano umešati u nju. Ostavite da tako skuvana čorba odstoji nekoliko minuta pre nego što je poslužite, jer će se tako još malo zgusnuti, pa pospite parmezanom svaku porciju.

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

KRVAVI PIR 2001: Zašto je Nepalski princ pobio celu kraljevsku porodicu?
NISU MU dali da oženi ženu koju je voleo, a onda je počelo da se šuška da će mu oduzeti i pravo na presto.
12. 09. 2025. u 13:24
Komentari (0)